Стоматологи: Жувальна гумка бадьорить і знімає стрес

Стоматологи: Жувальна гумка бадьорить і знімає стрес

Якщо людина засинає або у неї паморочиться голова, їй на допомогу може прийти жувальна гумка без цукру.

Джерело: Відомості

Вона допоможе поліпшити увагу, когнітивні показники і посилити концентрацію, заявили вчені з Університету Токусіма (Японія) за підсумками аналізу результатів ряду досліджень, повідомляє «Росбалт».

Крім того, жувальна гумка здатна приглушити напади тяги до їжі. Це корисна властивість для людей, охочих скинути вагу. А ще гумка допомагає підтримувати гігієну порожнини рота за рахунок очищення від зубного нальоту. Таким чином скорочується ризик карієсу. Знизити рівень стресу можна за допомогою жувальної гумки. Як показали експерименти, якщо люди жували гумку, поступово рівень стресу падав. Всього трьох хвилин жування гумки досить, щоб знизити рівень стресових гормонів.

І чим активніше людина жувала гумку, тим сильніше був виражений позитивний ефект. Мабуть, жування посилювало приплив крові до мозку. Або ж сам мозок працював в цій ситуації по-особливому (зокрема, це стосується гіпокампу).

Не виключено, що жування підвищує частоту серцебиття і підсилює підживлення мозку киснем і важливими речовинами. Якщо людина пожує гумку протягом 20 хвилин, частота серцебиття у неї підвищиться на 11 ударів в хвилину.

Ще одна теорія: жування стимулює вироблення інсуліну, який, в свою чергу, стимулює зони мозку, що відповідають за настрій і пам’ять.

 

Loading...