Учені знайшли новий метод збереження донорських легенів при пересадці

Учені знайшли новий метод збереження донорських легенів при пересадці

Учені з Університету Торонто знайшли новий метод збереження донорських легенів при пересадці.

Джерело: Відомості

Згідно опублікованих у виданні The Lancet Respiratory Medicine матеріалів, цей метод може принести користь пацієнтам і співробітникам лікарень, повідомляє VistaNews.

Після вилучення, легені донора зазвичай перебували в спеціальному розчині, напиналися киснем і трималися на льоду до восьми годин. Якщо занадто багато часу проходило до того, як орган можна було пересаджувати,  він міг стати занадто пошкодженим, щоб його використовувати для пересадки. Максимально допустимий час в більшості центрів — від шести до восьми годин.

У дослідженні вчених використовували поєднання теплого і холодного зберігання, щоб збільшити тривалість часу, протягом якого легені зберігалися поза тілом донора. Новий спосіб полягає в збереженні легень донорів за допомогою перфузії до 20 годин. Така процедура безпечна і дозволить виконати більшу кількість трансплантацій з більшою гнучкістю їхні термінів.

Тепер є більше часу, щоб передати орган від донора до реципієнта, тому можна більш детально оцінити й оптимізувати логістику операції з пересадки. Це в кінцевому рахунку призведе до поліпшення результатів і зниження витрат при трансплантації органів.

Loading...