Учені: Від якості їжі залежить психічне здоров’я

Учені: Від якості їжі залежить психічне здоров’я

Учені зі США провели дослідження, в ході якого з’ясували, що раціон має великий вплив на психіку.

Джерело: Відомості

Фахівці рекомендують грамотно ставитися до складання денного меню, повідомляє Informing.

За словами науковців з Єльського університету, необхідно щодня вживати різні фрукти, оскільки вони допомагають позбутися від стресів і запальних процесів в організмі. Одночасно з цим експерти радять звернути особливу увагу на раціон.

За їхніми словами, працюючим людям важливо отримувати достатньо поживних речовин —  не тільки для підтримки здоров'я, але й для захисту мозку і нервової системи від стресів і когнітивних проблем.

Як відомо, втома людини або її поганий настрій також може залежати від того, що вона їсть. У такому випадку дуже велика ймовірність того, що необхідно внести в харчування деякі зміни.

«Відмовтеся від швидкого і нерегулярного прийому їжі, приділяйте увагу продуктовому змісту сніданку і обіду», —  таку пораду дали експерти тим, хто скаржиться на втому.

Варто відзначити, що вчені також рекомендують відмовитися від «готової» їжі і напівфабрикатів, так як це може позначитися не тільки на шлунку. Продуктивність людини залежить від того, що в неї було на сніданок і на обід.

Крім того, фахівці повідомили, що не варто економити час на своєму раціоні. Вони вони наголосили, що потрібно постійно живити організм і мозок корисними продуктами. 

«Втома після робочого дня — це нормальне явище, і дуже мало людей після роботи готові присвятити готуванню ще й вечір того ж дня. Але річ у тім, що це може знаходити відображення не тільки в роботі шлунка. Нерегулярне харчування або харчування напівфабрикатами може знизити активність організму і, як наслідок, зменшити розумову діяльність», — заявили автори роботи.

Loading...