Жінки, які страждають на мігрень, схильні до інсультів та інфарктів

Жінки, які страждають на мігрень, схильні до інсультів та інфарктів

Дану інформацію підтверджують науковці Гарвардської медичної школи.

Джерело: Відомості

Жінки, які мають сильні напади мігрені, значно частіше страждають від серцевих нападів та інсультів, попереджають експерти з Гарвардської медичної школи.

У дослідженні взяли участь 115 000 жінок у віці від 25 до 42 років, які спостерігалися протягом двох десятиліть. Майже у кожної шостої жінки було діагностовано мігрень на початку випробувань. До кінця спостережуваного періоду 1329 жінок постраждали від основних серцево-судинних захворювань, в тому числі 678 серцевих нападів і 651 інсульту. 223 жінки померли в результаті серцевих проблем. Отримані дані показали, що представниці слабкої статі, які регулярно скаржилися на головні болі, були на 50% більше схильні до розвитку серйозних проблем з серцем і судинами. Зокрема, жінки мали на 39% підвищений ризик виникнення серцевого нападу, на 62% підвищений ризик виникнення інсульту та на 37% вищу ймовірність серцево-судинної смерті.

Жінки, які страждають на мігрень, як відомо, частіше мають високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину і надмірну вагу, відзначають медики. За словами експертів, результати дослідження в черговий раз підтверджують, що мігрень слід вважати важливим маркером ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Loading...