Цибуля дозволяє боротися з раком яєчників

Цибуля дозволяє боротися з раком яєчників

До такого висновку дійшли вчені з Університету Кумамото в Японії.

Джерело: Відомості

Сполука, яка природним чином міститься в цибулі, може допомогти в лікуванні найбільш поширеного типу раку яєчників, показало нове дослідження вчених з Університету Кумамото в Японії.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, епітеліальний рак яєчників є найбільш поширеним типом раку яєчників, і п'ятирічне виживання пацієнтів становить близько 40%. Більшість пацієнтів (80%) відчувають рецидив після початкового лікування хіміотерапією.

Фахівці вивчали вплив сполуки під назвою onionin A (ONA) на моделі епітеліального раку яєчників у мишей як в природних умовах, так і в пробірці. Було встановлено, що зростання ракових клітин був значно загальмований після введення ONA. Згідно з отриманими результатами, сполука ONA також може посилити ефект протипухлинних препаратів шляхом збільшення їх потенціалу, спрямованого на боротьбу з поширенням ракових клітин. Повідомляється, що ніяких побічних ефектів у тварин не спостерігалося. За словами експертів, сполука ONA працює, активуючи протипухлинні імунні реакції шляхом пригнічення функції мієлоїдних клітин.

Loading...