Понад мільярд людей страждають від підвищеного кров’яного тиску

Понад мільярд людей страждають від підвищеного кров’яного тиску

Істотне зростання числа населення з гіпертонією спостерігається в Африці і в Південній Азії.

Джерело: Відомості

За останні 40 років кількість людей у ​​світі, які страждають від підвищеного кров’яного тиску, збільшилася майже вдвічі і досягла позначки в 1,1 млрд. Про це свідчать результати масштабного дослідження, проведеного за участю Всесвітньої організації охорони здоров'я, повідомляє агентство «Азертадж».

Дослідження охоплювало період з 1975 по 2015 роки. Вчені прийшли до висновку, що коли раніше гіпертонія вважалася хворобою багатіїв, то зараз на неї все більше страждають бідні верстви населення.

Істотне зростання числа населення з гіпертонією спостерігається в Африці і в Південній Азії. Приблизно половина всіх людей, які страждають від підвищеного кров'яного тиску, проживає в азіатських країнах.

Південна Корея, США і Канада, за даними дослідження, очолили список країн в світі з найнижчим показником захворюваності на гіпертонію.

Вчені, проте, не можуть точно сказати, чому підвищений тиск стало проблемою для людей саме в бідніших країнах. Однією з причин може бути дієта населення, яка передбачає споживання більшої кількості овочів і фруктів в багатих країнах.

Loading...