Учені: Звичні інфекції знову стають смертельно небезпечними

Учені: Звичні інфекції знову стають смертельно небезпечними

Через стійкість інфекцій до антибіотиків можуть загинути мільйони людей.

Джерело: Відомості

Через стійкості інфекцій до антибіотиків можуть загинути мільйони людей, попередив директор Товариства інфекційних хвороб та клінічної мікробіології Туреччини професор Ондер Ергенюль, повідомляє агентство Anadolu.

«Зараз ми знаходимося в такій ситуації, що навіть деякі примітивні інфекції абсолютно не піддаються лікуванню. І ми можемо зіткнутися з таким становищем, коли людство входить у постантібіотикову еру, коли звичні інфекції, з якими раніше успішно боролися завдяки антимікробним препаратам, знову стають смертельно небезпечними», — сказав він.

Завдяки пеніциліну, а потім й іншим антибіотикам, інфекційні захворювання перестали бути смертельно небезпечними, таким чином, було врятовано життя мільйонів людей, і такі хвороби, як лихоманка при вагітності, менінгіт і пневмонія, вже перестали бути летальними, зазначив учений.

Склалося таке поняття, що завдяки антибіотикам інфекційні захворювання повністю перестали бути проблемою. Цей оптимізм негативно вплинув на інвестиції з відкриття нових антибіотиків. А результатом стало те, що на сьогодні виникли стійкі до антибіотиків мікроорганізми, а проста інфекція стала причиною смерті тисяч людей.

За словами Ергенюля, на цьому етапі важливим є припиняти необґрунтоване використання існуючих антибіотиків, які вбивають тільки бактерії, а при хворобах верхніх дихальних шляхів, викликаних вірусом, вони бездіяльні. Необхідно припинити або зменшити використання антибіотиків і в сільському господарстві і тваринництві. Всесвітня організація охорони здоров'я, зокрема, рекомендує такі альтернативні варіанти, як вакцинація і гігієна, повідомив він.

Loading...