Учені: шість способів зниження тиску без ліків

Учені: шість способів зниження тиску без ліків

Існує 6 способів, за допомогою яких можна знизити показники тиску.

Джерело: Відомості

Учені з клініки Майо (США) прийшли до висновку, що боротися з гіпертонією (підвищеним тиском) можна і без застосування ліків. За словами фахівців, існує 6 способів, за допомогою яких можна знизити показники тиску, повідомляє Informing.

У першу чергу, необхідно стежити за своєю вагою. Позбавлення від зайвих кілограмів, а також регулярні фізичні вправи благотворно впливають на здоров'я людини, в тому числі і на показники тиску. За даними медиків, підвищення тиску корелює з вагою і втрата всього 4,5 кг може допомогти знизити тиск.

Другим дієвим способом є контроль рівня споживання солі, який є одним з головних чинників, що позначаються на тиску. Необхідно додавати в їжу продукти з великим вмістом калію, оскільки калій здатний зменшувати вплив солі на кров'яний тиск.

Також необхідно скоротити вживання продуктів, що містять кофеїн, а то і зовсім від них відмовитися. Фахівці стверджують, що кофеїн суттєво впливає на тиск тільки у тих людей, які п'ють каву рідко. Щоб перевірити, як кофеїн впливає конкретно на ваш організм, медики рекомендують вимірювати свій тиск протягом 30 хвилин після вживання напоїв з кофеїном.

Четвертий спосіб, який допоможе в боротьбі з гіпертонією, це вміння справлятися зі стресом. Це дуже важливо, тому що стресові стани небезпечні тим, що підштовхують людей до куріння, вживання алкоголю і загалом до нездорового способу життя. Більше того, стрес сам по собі може викликати підвищення тиску. Вчені відзначають, що існує безліч способів боротьби зі стресом, наприклад, випити трав'яний заспокійливий чай, позайматися спортом, послухати музику або зайнятися чимось, що приносить радість. Можна просто спокійно посидіти 15-20 хвилин і глибоко подихати.

Ще одним способом боротьби зі стресом, а значить і з підвищенням тиску, є медитація. Як показали дослідження, у людей із захворюваннями серця вона знижує ризик серцевих нападів та інсульту майже на 50%. Крім того, медитативна практика також сприяє поліпшенню сну.

Шостий спосіб, як це не дивно, — хороший сон. Лікарі радять людям, які страждають від підвищеного тиску, добре висипатися. Якщо люди відводять на сон 5 і менше годин на добу, це призводить до підвищення кров'яного тиску або погіршення показників при вже високому тиску. Вчені з клініки Майо стверджують, що з часом брак сну може порушувати здатність організму регулювати гормони стресу, що загрожує розвитком гіпертонії. 

Loading...