Учені: Вживання риби шкодить імунній системі людини

Учені: Вживання риби шкодить імунній системі людини

Учені зі Скріппсовського океанографічного інституту прийшли до висновку, що їжа з риби може зруйнувати імунну систему людини.

Джерело: Відомості

Про це вони дізналися в ході ряду експериментів, що стосуються вживання в їжу риби, яка жила в забруднених водоймах, повідомляє Informing.

За словами автора досліджень Амро Хамдуна, стійкі органічні забруднювачі, скинуті в воду, можуть відкладатися в м'язових тканинах більшості видів риб. У м'ясі риби часто знаходять шкідливі хімічні речовини, що входять до складу нафтопродуктів, пестицидів і вогнетривких матеріалів.

Шкідливі речовини, які потрапляють в організм людини при вживанні в їжу такої риби, можуть прикріплятися до білка Р-глікопротеїн, що виконує захисну функцію. Цей процес може негативно позначатися на імунітеті людини. Особливу небезпеку така їжа становить для маленьких дітей, у яких імунітет ще не сформувався. Більше того, в окремих випадках вживання риби може привести до смерті.

Дослідники закликають людство оберігати навколишнє середовище від забруднення, оскільки від його стану залежить життя всього живого на Землі. 

Loading...