У будові головного мозку жінок і чоловіків знайдені нові відмінності

У будові головного мозку жінок і чоловіків знайдені нові відмінності

Учені з Університету Джорджії заявили про те, що їм вдалося виявити нові відмінності в будові головного мозку чоловіків і жінок.

Джерело: Відомості

Як пояснили фахівці, мова йде про роботу тих ділянок головного мозку, які відповідають за соціальну поведінку. Дослідження, яке проводили вчені, дозволило їм детально вивчити фактори, що пояснюють той факт, що чоловіки частіше страждають розладами аутистичного спектру, тоді як жінки більш схильні до депресії і розладів психіки, повідомляє Informing.

За словами вчених, це пов'язано з тим, що в організмі чоловіків і жінок виробляється різна кількість деяких гормональних сполук. Як виявилося, у чоловіків більше виробляється серотоніну, речовини, що відповідає за агресію і схильність до домінування.

Під час досліду на лабораторних тваринах вчені побачили, що в самців мишей серотонін робить їх агресивними. А ось самки, які отримали дозу серотоніну, стають більш тривожними. Різний вплив на самок і самців має і флоуксетін. Ця речовина здатна пригнічувати чоловічу агресію, але при цьому робить більш агресивними самок.

Зважаючи на отримані результати, вчені звертають увагу на те, що при лікуванні розладів психологічного характеру необхідно застосовувати різні методики щодо чоловіків і жінок.

Loading...