Учені: Основною причиною смертності в жінок в ХХІ столітті стане рак

Учені: Основною причиною смертності в жінок в ХХІ столітті стане рак

Кількість жінок, які будуть вмирати від онкології, до 2030 року виросте до 5,5 мільйона.

Джерело: Відомості

Такі невтішні прогнози наводять співробітники Американського онкологічного товариства (American Cancer Society), повідомляє Informing.

Прогнози, зроблені вченими, викликають побоювання і шокують. У найближчі 15 років смертність від раку в жінок збільшиться на цілих 60%, тобто онкологічні хвороби заберуть життя 6 мільйонів представниць слабкої статі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, ця цифра досягне позначки 70%.

Онкологи відзначають, що сам перелік онкологічних захворювань мацже не змінився, але підвищилася частота випадків захворювання. У жінок причиною смерті в більшості випадків стає рак молочної залози та шийки матки. До того ж, великий відсоток припадає на пухлини органів дихання.

Так, в Америці та Китаї саме рак легенів зарахований до числа провідних причин смерті. А ось онкологію шийки матки найчастіше виявляють у мешканок країн Африки.

У зв'язку з цим учені наполягають на проведенні профілактичних заходів. Йдеться про вакцинацію, регулярні обстеження в мамолога та гінеколога. Також лікарі звертають увагу на те, що провокують появу злоякісних клітин куріння, неправильне харчування і гіподинамія.

Loading...