Продукти харчування й трави, що містять гормон жіночої молодості

Продукти харчування й трави, що містять гормон жіночої молодості

Жінка завжди хоче виглядати привабливо і бути красивою.

Джерело: Відомості

На жіноче здоров'я дуже сильно впливає гормональний фон - вміст в організмі гормонів. Одна група з таких саме жіночих гормонів називається «естрогени».

Є 3 види рослинних гормонів з естрогенною активністю: ізофлавоноїди, лігнано і куместани.

Естрогени в продуктах харчування:

Насіння льону. Це продукт № 1 за кількістю рослинних гормонів (група лігнанів, що володіють естрогенною активністю). Крім гормональної дії у насінні льону багато і інших корисних для жіночого організму властивостей (протипухлинна, очищення організму, антиоксидантні властивості). Застосовується насіння льону в меленому вигляді з великою кількістю рідини (як і висівки). Його додають в каші або їдять з медом. Лікувальна (максимальна) доза - 2 столові ложки в день.

Рослинний гормон лігнано міститься також в насінні кунжуту і соняшнику.

Бобові (горошок зелений, квасоля) і в першу чергу соя, так як вони містять ізофлавоноїди - вид фітоестрогенів. Але медики все більше говорять про те, що велика кількість сої не корисна для організму. Тим більше, що за останніми даними 90% сої - генномодифікована. Тому важливо вживати із зернобобових культур - сочевицю. Це просто унікальний продукт для жінок: сочевиця містить максимальну кількість білка для рослинного продукту; вариться всього 15-20 хвилин; сочевиця ще містить триптофан, який перетворюється в серотонін, який позбавляє від депресії.

Кава. Дослідження показують, що у 90% жінок, які випивають у день до 500 мл кави, рівень естрогену був підвищений на 70%.

Абрикоси. З усіх фруктів саме високий вміст гормону лігнау. Можна їсти свіжими або сушеними (курага).

Естроген також присутній у наступних травах:

- Шавлія;

- Хміль;

- Корінь женьшеню;

- Арніка;

- Ромашка;

- Липа;

- Корінь солодки.

Loading...