Учені: Показник рівня IQ ніяк не пов’язаний з інтелектом

Учені: Показник рівня IQ ніяк не пов’язаний з інтелектом

Коефіцієнт IQ, який повинен свідчити про розумові здібності людини, ніяк не пов’язаний з рівнем інтелекту.

Джерело: Відомості

Про це за підсумками відповідного дослідження заявив американський вчений, професор психології Джеймс Флінн, який працює в Університеті Отаго (Нова Зеландія), повідомляє «Росбалт».

За його словами, за останні 50 років загальний рівень інтелекту у людей виріс, проте при цьому якісно людська свідомість не поліпшилася.

Флінн підкреслив, що інтелектуальні здібності ніяк не корелюються з показниками IQ, а розумові досягнення людини залежать від ряду інших факторів, серед яких — сім’я, а не тільки генетична схильність, як вважалося раніше.

Професор щодня спостерігає за розумними студентами, які мають високий потенціал і легко справляються з сучасними технологіями. Однак при цьому вони абсолютно байдужі до історії світу, зазначив психолог. Він переконаний, що, опинившись за стінами університету, ці учні не відрізняються від середньовічних селян, замкнених в своєму тісному маленькому світі.

Більш того, Флінн зазначив, що світогляд сучасного покоління дуже поверховий. Незважаючи на те, що з розвитком високих технологій у людей розвинулося абстрактне мислення і збільшився коефіцієнт розумових здібностей, люди досі не навчилися використовувати свій інтелектуальний потенціал. Саме тому політики і маркетологи так майстерно маніпулюють свідомістю цілих народів.

Loading...