Уряд: з січня 2017-го ліки стануть доступнішими і дешевшими

Уряд: з січня 2017-го ліки стануть доступнішими і дешевшими

Уряд обіцяє, що з наступного року люди відчують реальну можливість купувати лікарські препарати за мінімальними цінами.

Джерело: Відомості

Застосування системи реімбурсації та реферування цін на лікарські засоби призведе до суттєвого зниження цін на лікарські засоби в Україні. Про це, перебуваючи з робочою поїздкою у Бердичеві, заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Застосування реімбурсації та реферування цін на лікарські засоби, на нашу думку, призведе до суттєвого зниження цін на ліки в Україні. Вже з 1 січня 2017 року люди відчують реальну можливість купувати лікарські препарати за мінімальними цінами. А для певних категорій вартість ліків буде відшкодовуватися повністю», - сказав він, додавши, що йдеться, насамперед, про відшкодування вартості ліків малозабезпеченим верствам населення. 

За словами Павла Розенка, система реімбурсації вже з початку наступного року розпочне діяти для хворих на гіпертонічну хворобу, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. «Ми почнемо з трьох основних і найкритичніших на сьогодні нозологій – це гіпертонічна хвороба, діабет ІІ типу та бронхіальна астма», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Рішення щодо реімбурсації та референтного ціноутворення на лікарські засоби, переконаний Павло Розенко, будуть прийняті на одному з найближчих засідань Уряду.

Loading...