Учені розповіли, навіщо потрібно дивитися фільми жахів

Учені розповіли, навіщо потрібно дивитися фільми жахів

Перегляд фільмів жахів зміцнює імунітет і сприяє схудненню.

Джерело: Відомості

Таке несподіване відкриття зробили вчені, повідомляє Informing.

На їхню думку, коли людина дивиться фільм жахів, вона переживає ті почуття, які неможливо випробувати в реальному житті. А це забезпечує ефект катарсису, дає вихід емоціям і розчаруванню. У цьому впевнений психолог Марк Гріффітс з Університету Ноттінгем Трент.

Хоча, як він стверджує, це не є єдиною причиною, чому потрібно дивитися фільми жахів. Наприклад, учені вважають, що подібні фільми активізують роботу імунної системи.

Для того, щоб довести це, фахівці з Університету Ковентрі провели дослідження, в рамках якого вони взяли аналізи крові у добровольців до, під час і після перегляду фільмів жахів. Як виявилося, перегляд фільмів жахів забезпечив приріст в крові лейкоцитів. Це реакція схожа з тією, яка виникає при попаданні в організм будь-якої інфекції.

Річ у тім, що перегляд страшилок дає відчуття напруженої боротьби або польоту, коли в кров викидається велика кількість адреналіну, а він мобілізує імунну систему і сприяє процесу втрати ваги.

Ще в 2012 році вчені з Вестмінстерського університету встановили, що при перегляді одного фільму люди спалювали по 113 калорій, а це 30 хвилин прогулянки пішки. Зокрема, перегляд фільму «Сяйво» дозволяє спалити 184 калорій, які містяться в шоколадному батончику.

Разом з тим учені попереджають, що подібними фільмами не варто захоплюватися людям, у яких є проблеми з серцем, оскільки сплеск адреналіну може виявитися смертельно небезпечним.

Також є докази того, що кінематографічні страшилки корисні для інтимного життя, оскільки вони роблять менш привабливих чоловіків привабливішими для жінок.

Наприклад, чоловіки отримували більше задоволення від перегляду фільму жахів в товаристві жінок, які висловлювали свій страх. А впевнені в собі дами знижували рівень задоволення від перегляду в чоловіків.

Loading...