Вчені розкрили секрет, як не померти від інфаркту

Вчені розкрили секрет, як не померти від інфаркту

Шанси на смерть від інфаркту або інсульту в похилому віці можна помітно зменшити.

Джерело: Відомості

Якщо займатися найпростішими фізичними вправами або зарядкою, шанси на смерть від інфаркту або інсульту в похилому віці можна помітно зменшити,  заявляють канадські кардіологи в статті, опублікованій в Journal of Cardiopulmonary Rehabilitation and Prevention.

"Це хороша новина для людей з уже наявними проблемами з серцем, кому важко постійно займатися аеробікою, зарядкою або підтримувати інші форми фізичної активності. Навіть невеликого поліпшення їх фізпідготовки буде досить для того, щоб різко знизити шанси виникнення інсульту або інфаркту. Не обов'язково бути суперспортсменом для отримання плюсів від зарядки ", - заявив Деніел Курна (Daniel Curnier) з університету Монреаля (Канада).

Курна і його колеги прийшли до такого висновку, проаналізувавши стан здоров'я двох сотень літніх чоловіків і чотирьох десятків жінок, які в недавньому минулому пережили інсульт, ішемічну хворобу серця, коронарну недостатність або ряд інших проблем зі здоров'ям серцево-судинної системи.

Всі ці люди погодилися пройти просту перевірку їх фізпідготовки - крутили педалі на велосипеді-тренажері, під час чого вчені стежили за станом їх серця, судин і інших частин тіла.

Як показали ці спостереження, люди з відносно нормальним рівнем фізпідготовки, навіть ті, чиї фізіологічні показники були на 20% нижчі норми, набагато краще справлялися з навантаженнями, ніж всі інші учасники експерименту. Це, як зазначають кардіологи, в кілька разів знижує ймовірність повторного серцевого нападу або інсульту.

" У нашій медичній практиці ми часто зустрічаємо людей, які потрапляють в центри кардіологічної реабілітації в абсолютно нікчемній фізичній формі, які ніколи не займалися або не займаються зарядкою Все це вкрай негативно впливає на їхнє здоров'я і веде до подальших проблем у майбутньому", - розповідає Максим Кару Maxime Caru), інший автор статті.

За словами Кару і Курна, найпростіше уникнути проблем, якщо слідувати існуючим рекомендаціям, відповідно до яких здорова людина повинна витрачати по 150 хвилин щотижня на легкі фізичні вправи. У такому випадку ймовірність смерті від проблем з серцем і судинами буде вкрай низькою, роблять висновок вчені.

Loading...