Які непомітні симптоми вказують на ранню онкологію

Які непомітні симптоми вказують на ранню онкологію

З підозрілими симптомами люди стикаються регулярно, але далеко не завжди на них вчасно реагують.

Джерело: Відомості

Дослідження показують, що більша половина дорослих людей стикалися з сигналами, які вказували на початок онкологічного процесу. Але тільки 2% з них знаходили такий зв'язок і вчасно зверталися до лікаря. Фахівці ж стверджують, що навіть якщо такі симптоми здаються нешкідливими, про них все ж варто повідомити лікаря і провести відповідне обстеження. Адже онкологія, виявлена ​​на початковій стадії, має високі шанси на повне одужання.

Кашель

Періодично виникаючі покашлювання рідко стають приводом для хвилювання. Однак якщо кашель повторюється із завидною регулярністю, стає невпинним і болісним, і при ньому з'являється кров, треба відразу ж звертатися до лікаря. По-перше, такий симптом укупі з іншими характерними для онкології (схудненням, слабкістю, постійною субфебрильною температурою і т.д.), може сигналізувати про рак легенів. По-друге, якщо навіть це виявиться не онкологія, такий кашель на порожньому місці не виникає - це може бути бронхіт, пневмонія або інші, не менш небезпечні, патології, які слід пролікувати якомога швидше.

Туалетні проблеми

Складнощі з сечовипусканням і зміну стільця людина рідко інтерпретує в сторону серйозної патології. Зазвичай списують все на неправильним харчуванням і переохолодженням. Мінусом є і той факт, що проблеми ці можуть бути хвилями: спочатку болить, потім - все добре. Через це похід до лікаря затягується. І дарма. Адже, наприклад, збої в сечовипусканні, присутність крапель крові повинно наводити на думку, що є інфекція сечовивідних шляхів. Якщо ж паралельно приєднується біль в попереку, варто якомога швидше відвідати уролога або терапевта. Цілком можливо, що такими симптомами проявляє себе рак нирки.

Якщо виникають проблеми з випорожненням кишечника, також не варто нехтувати візитом до фахівця. Все, що стосується роботи кишечника, пов'язане і з імунітетом безпосередньо, тому що захисні сили організму формуються в більшій частині в цьому органі.

Постійний біль

Нерідко буває так, що у людини відзначаються болі - постійні, ниючі, дратівливі. Але вона встигає так до них звикнути, що вони стають для неї чимось само собою зрозумілим. Однак, постійні болі в залежності від місця своєї локалізації безумовно вказують на ураження того чи іншого органу! Так, наприклад, якщо довго болить у грудях, варто обстежитися на рак легенів або онкологію грудей. Болі в животі - привід перевірити статеву сферу і кишечник.

Незагойні ранки

На тілі людини рани з'являються досить часто. Причиною може бути все що завгодно. Однак тут важливо не закрутитися і поспостерігати за тим, щоб рана загоїлася своєчасно. Лікарі в середньому відводять до 3 тижнів на повне загоєння невеликої виразки. Якщо ж цей термін затягується, варто відвідати лікаря. Такі незагойні виразки можуть вказувати на наявність ракових пухлин.

Раптове ущільнення

Якщо під шкірою людини відзначається якесь ущільнення або розвивається невеликий жировий прошарок - наприклад, на місці лімфовузлів, варто звернутися до лікаря і зробити УЗД. Адже так цілком може проявити себе онкологія - і варто перевірятися раніше, щоб можна було вжити заходів. Адже, наприклад, онкологічне новоутворення лімфовузлів загрожує швидким поширенням злоякісних клітин з током крові по всьому організму. Внаслідок такого метастазування може бути множинний рак.

Утруднене ковтання

Ковтання - природний і нормальний процес, який повинен відбуватися без будь-яких проблем. Якщо ж вони починаються, та ще й посилюються з часом, варто обстежитися. Так, наприклад, якщо щось заважає ковтати до такої міри, що доводиться замінювати звичну їжу на м'яку і перетерту, потрібно не чекати, поки все само пройде. Адже все це може вказувати на наявність раку гортані і стравоходу.

Loading...