У Фінляндії знайшли новий вірус, який переносять комарі

У Фінляндії знайшли новий вірус, який переносять комарі

Фінляндії відкрито новий вірус, переносниками якого є комарі.

Джерело: Відомості

Вірус виявили вчені з університету Хельсінкі в комарах, зібраних в 2007 і 2008 роках в громаді Іломантсі на сході країни і Соткамо — на північному сході, повідомляє агентство FlashNord.

Вірус отримав ім'я «Мьохкьо» - за назвою села, де його виявили. «Певною мірою це урочистий момент, коли вдається знайти щось дійсно нове. З іншого боку, звичайно, це відкриття в інтересах пацієнтів, у яких може бути такий вірус», — сказала дослідник Нііна Путкурі, яка вивчала комах і недуги, які вони переносять, у своїй дисертації.

За її словами, у більшості людей, які піддаються зараженню вірусом, він ніяк не проявляється. Однак у деяких він може викликати підвищення температури, що схоже з початком застуди та грипу, головний біль і загалом погане самопочуття.

Н. Путкурі зазначила, що у вчених поки немає точних відомостей про те, наскільки поширений новий вірус, однак в найближчому майбутньому вони планують це з'ясувати. Вона додала також, що хвороби, які переносяться фінськими комарами, не викликають настільки ж серйозних ускладнень, як, наприклад, вірус Зика. «Нічого подібного у пацієнтів не спостерігалося жодного разу», — підкреслила вона.

Loading...