Результати 80% фармацевтичних тестів у Китаї виявилися фальшивкою

Результати 80% фармацевтичних тестів у Китаї виявилися фальшивкою

Такі висновки дослідження, проведеного урядом КНР.

Джерело: Відомості

В ході дослідження, проведеного Китайським державним управлінням з контролю продуктів харчування та лікарських засобів, були перевірені результати 1622 клінічних випробувань лікарських препаратів, які очікують затвердження. Йшлося лише про ліки, пов’язані із західною, а не з традиційною китайською медициною, повідомляє видання Laowai.

Багато «нових» ліків, які очікують дозволу на виробництво, виявилися просто комбінацією існуючих. До того ж з’ясувалося, що в багатьох випадках результати клінічних випробувань були написані до їхнього проведення і просто підроблені в інтересах компаній-виробників.

Найгірше те, що цією брудною справою займалася значна кількість вчених та фармацевтичних компаній. Дослідження показало, що в тій чи іншій мірі в шахрайстві замішані всі, пов’язані з процесом.

Можливо, найбільш тривожне, що навіть незалежні дослідники, в завдання яких входив нагляд за проведенням клінічних випробувань, як сказано в звіті про дослідження, «внаслідок запеклої конкуренції та з економічних мотивів виявилися співучасниками у справі фабрикації даних».

Іншими словами, існує реальна, дуже серйозна проблема китайської фармацевтичної промисловості, і тепер Управлінню доведеться зайнятися всіма іншими новими ліками, визнаними безпечними на підставі результатів клінічних досліджень.

Loading...