Учені: Хронічне недосипання робить людей смертельно небезпечними

Учені: Хронічне недосипання робить людей смертельно небезпечними

Сонна людина може бути небезпечною для суспільства через низьку концентрацію уваги.

Джерело: Відомості

Наукові співробітники, що представляють Університет штату Юта (США), ініціювали проведення наукової роботи, в ході котрої постаралися розібратися в тому, яку саме загрозу можуть нести люди, що не висипаються, повідомляє Anonsens.

Для отримання всієї необхідної інформації фахівцям довелося провести ряд експериментів, в рамках яких було залучено трохи більше восьмисот добровольців.

В ході дослідження вчені зібрали дві групи людей: перша половина спала по 6 годин, друга спала менше. Учасників експерименту перевіряли на реакцію і на томографі.

З’ясувалося, що кожну з груп можна поділити ще на дві, оскільки в групах є ті, хто дрімає будучи в активному стані. Це означає, що людина, перебуваючи в стані дрімоти, частково відключається від реальності. Вона реагує на шуми, рух, зміни температури, але частина мозку й організм відпочиває. В дрімоті часто перебувають люди, які сплять менше, ніж належить.

Таким чином, сонна людина може бути небезпечною для суспільства через низьку концентрацію уваги та «функціонування» в напівавтоматичному режимі.

Loading...