Учені: ранній сон загрожує чоловікам серцево-судинними захворюваннями

Учені: ранній сон загрожує чоловікам серцево-судинними захворюваннями

Японські вчені з Медичного центру Хіросіми засумнівалися в істинності твердження про позитивний вплив раннього сну на здоров’я.

Джерело: Відомості

Як встановили дослідники, у тих, хто рано встає, а значить — і рано лягає спати, підвищений ризик виникнення серцево-судинних захворювань. У них також імовірна гіпертонія і кошмари. Причому, мова йде про представників сильної половини людства, повідомляє агентство «Азертадж».

До такого невтішного висновку прийшли вчені після спостережень за 2400 дорослими чоловіками. Високий тиск, вважають вони, впливає на весь організм і викликає ранню втому. Однак це не означає, що якщо рано лягти спати, можна добре відпочити і виспатися.

«Ранній відхід до сну асоціюється з високим кров'яним тиском, — розповів колегам на конференції Європейського товариства кардіології в Римі доктор Нобуо Сасакі з Хіросіми, який керував дослідженням. — Швидше за все, тиск впливає на біологічний ритм людини».

При цьому ліжко не допомагає знизити тиск, як вважають багато хто, тому що хворі не можуть добре виспатися. Люди з нормальним тиском лягають спати пізніше, але при цьому краще висипаються. Цікаво, зазначає лондонський Sun, що ця закономірність не зустрічається в жінок і стосується чомусь виключно чоловіків.

Loading...