Американські вчені винайшли революційний спосіб боротьби з раком

Американські вчені винайшли революційний спосіб боротьби з раком
Команда дослідників

Винайдено ще один метод боротьби з неоперуємими видами раку.

Джерело: Відомості

Метью Гдовін, професор UTSA (Університет штату Техас, Сан-Антоніо), можливо влаштував революцію в боротьбі з раком. Група дослідників під його керівництвом винайшла ще один метод боротьби з неоперуємими видами раку, повідомляє infinity.dirty.ru.

Усі ракові клітини мають одну загальну властивість — вони виділяють кислоту. Кислота потрібна клітинам для того, щоб спонукати кровоносні судини рости в їхньому напрямку: кров бореться з кислотою, вимиваючи її. Приплив крові забезпечує «хитрим» раковим клітинам приплив живлення і зростання пухлини.

Це універсальна властивість раку використовується, щоб зруйнувати шкідливі клітини. Спочатку в пухлину вприскують ліки, нітробензальдегід, які осідають тільки на кислотних клітинах. Потім пухлина висвітлюється ультрафіолетом, що призводить до різкого збільшення кислотності всередині клітини і її самогубства. Не кислотні (здорові) клітини не страждають. У цьому відмінність методу від хіміо - або термо-терапії, яка вбиває всі клітини.

В експерименті на мишах вдалося зупинити один із найбільш агресивних смертельних раків, потрійний негативний рак молочної залози. Один сеанс опромінення світлом зупинив ріст пухлини.

Цей метод відноситься до нового класу фотодинамічної терапії раку.

Loading...