Біля берегів Ріо-де-Жанейро виявлено невразливу для антибіотиків бактерію

Біля берегів Ріо-де-Жанейро виявлено невразливу для антибіотиків бактерію

Біля берегів столиці Олімпійських ігор, які відкриваються в серпні, виявлена ​​бактерія, майже невразлива для антибіотиків.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяви місцевих медиків, інформує видання NewsLand.

«Ми шукали супербактерії в прибережних водах п’яти пляжів протягом року. Ми виявили в різних концентраціях», — розповіла науковець Рената Пікао. За її словами, причиною зараження води стали лікарняні відходи — разом із каналізаційними стоками в океан потрапляє і небезпечна «супербактерія», проте наслідки ураженості нею людського організму поки точно не відомі.

«Це непогане місце для ходіння під вітрилом, але як тільки вода потрапляє на обличчя, таке відчуття, що якийсь інопланетний ворог вторгається всередину. Тому я завжди закриваю ніс і рот», — поділився своїми враженнями німецький параолімпієць Хайко Крогер. Він упевнений, що велике подразнення шкіри, яке отримав один із членів його команди, — вина бразильської «супербактеріі».

Незважаючи на те, що її виявлено в двох районах, де пройдуть змагання з вітрильного спорту, ні Міжнародний олімпійський комітет, ні бразильська влада не наполягають на перенесенні місця змагань.

Олімпіада 2016 року відбудеться в Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня. 

Loading...