Ви ще користуєтесь мікрохвильовою піччю? Зупиніться

Ви ще користуєтесь мікрохвильовою піччю? Зупиніться

Мікрохвильовка небезпечна для вашого здоровя.

Джерело: Відомості

Ми цінуємо мікрохвильовки за швидкість і простоту поводження з їжею. Але дечого важливого більшість з нас про них не знає.

У більш ніж 95 відсотків американських сімей мають на кухні мікрохвильову піч. Навряд чи ситуація докорінно відрізняється і в наших країнах. Така пристрасть до цих машин багато говорить про те, як сильно ми цінуємо комфорт в справі приготування і розігрівання їжі. Якщо ж подивитися на ситуацію з боку, то стане очевидно, що це не наша вина. Наш світ перетворився в швидко мінливу трасу для перегонів на час. Не дивно, що половина всіх продуктів харчування в наших магазинах продається в пластиці і вже готові для швидкого приготування.

Всі ми дуже любимо свої мікрохвильовки. Але коли ви від неї позбудетеся, то швидко відчуєте, наскільки в кухні стало легше дихати.

Ось п'ять переконливих причин, чому нам варто позбутися від цих нав'язливих і небезпечних подруг.

Мікрохвильові печі перетворюють корисну їжу в некорисну

Коли ви підігріваєте їжу в мікрохвильовці, вона втрачає значну частину своїх поживних властивостей. Високі частоти, які випромінює ця пекельна машина, змушують молекули води швидко переміщатися в просторі. Це збуджує сили тертя всередині продуктів, що і нагріває її за такий короткий час.

Ось тільки ця процедура повністю змінює молекулярну структуру волокон, з яких складаються ваші продукти.

Доктор Джозеф Меркола пише, що діелектричне поле, створюване мікрохвильовкою, робить їжу "мертвою". Плюс до всього, їсте продукти, що поглинули хвильове випромінювання.

Вони псують молоко і руйнують вітамін В-12

Для дослідження, опублікованого в журналі сільськогосподарської і харчової хімії, група експертів вивчила вплив мікрохвильовки на втрату вітаміну B-12 в сирій яловичині, свинині і молоці. Результати показали, що якщо ви підігріваєте м'ясо в мікрохвильовці, воно втрачає 30-40% цього вітаміну.

Крім того, лабораторний аналіз виявив, що вітамін, що залишився в продукті, не засвоюється організмом.

Якщо ви підігріваєте молоко для дитини в мікрохвильовці, то теж робите велику помилку. Дослідження показали, що якщо тримати його в печі, що працює на мінімальній потужності, всього 30 секунд, молоко втрачає лізоцим і корисні антитіла. Дефіцит лізоциму призводить до того, що в організмі дитини активізуються шкідливі бактерії.

Вони постачають їжу канцерогенами

Якщо вже ви ніяк не можете відмовитися від їжі, підігрітої в мікрохвильовій печі, то хоча б не використовуйте для цього пластик! Коли він нагрівається, то виділяє в їжу токсичні хімікати. Все це потім потрапляє в ваш організм.

Мікрохвильові печі можуть змінити склад вашої крові

Дослідження, проведене доктором Магда Хевес з університету Трента, показало, що радіаційне випромінювання від мікрохвильовки впливає на серцевий ритм і його варіабельність.

У восьми учасників експерименту, які довго перебували поруч з мікрохвильовкою, повільно, але вірно скорочувалися в розмірах кров'яні клітини. Рівень «корисного» холестерину в крові теж швидко падав.

Вони можуть змінити частоту вашого серцевого ритму

Більшість мікрохвильовок випромінюють в простір випромінювання з частотою 2,4 ГГц. Так, з точки зору закону це допустимо, але це нічого не означає. Кожен день ви отримуєте маленьку, але стабільну дозу радіації.

Ви можете цього не помічати, але кожен раз, коли ви знаходитесь поруч з працюючою мікрохвильовою піччю, ваше серце працює з нехарактерним для неї ритмом.

Подумайте, скільки в вашому домі електронних приладів. Навіщо користуватися ще й цим, якщо він може бути скасований?

Зрештою, настав вже час подорослішати. І готувати їжу на плиті. І підігрівати її там же. Так, в цьому випадку процес більш трудомісткий, але ваше тіло подякує вам за це рішення!

Джерело: headinsider

Loading...