10 продуктів, які зроблять шкіру красивою і здоровою

10 продуктів харчування допоможе вам зберегти шкіру здоровою і молодою надовго.

Джерело: Відомості

Існує багато смачних продуктів, завдяки яким шкіра буде виглядати чудово, причому деякі з них грають важливу роль і для збереження здоров'я в цілому. Будемо сподіватися, що цей список, складений womanitely.com 10 продуктів харчування допоможе вам зберегти шкіру здоровою і молодою надовго.

Насіння льону багате омега-3 ненасиченими жирними кислотами, які відіграють важливу роль у регулюванні появи пігментних плям і зморшок.

Дослідження показали, що щоденне введення в раціон насіння льону знімає почервоніння, подразнення шкіри і робить її гладкою. Додайте насіння льону на сніданок до вівсяним пластівців, салату, в коктейль або в тісто для вашої улюбленої булочки.

Фіолетові і сині ягоди і фрукти. Вони найбільш корисні для здоров'я шкіри. Чорниця, ожина, чорна смородина і сливи багаті антиоксидантами, які борються з вільними радикалами, які надходять в організм з хімічними речовинами з навколишнього середовища.

Регулярне вживання фіолетових і синіх фруктів допоможе вашій шкірі довше залишатися молодою.

Насіння соняшнику. Містять велику кількість вітаміну Е, який допомагає захистити шкіру від щоденних ушкоджень ультрафіолетовими променями.

Насіння соняшнику - ідеальний швидкий перекус на ходу, їх також можна додавати в сухі сніданки, салати або каші. Але намагайтеся не купувати солоне насіння і не класти багато солі в салати - це шкідливо для шкіри.

Шоколад. Гарна новина для всіх любителів шоколаду: він корисний для шкіри. Звичайно, в надмірних кількостях і шоколад може спровокувати алергічну реакцію.  З шоколадом в організм надходять флавоноли, необхідні для чудової шкіри. Але так як енергетична цінність у шоколаду (навіть у чорного) все-таки є, не перестарайтеся з кількістю.

Помідори. Чомусь вважається, що помідори можуть стати причиною акне. Але ж в них багато антиоксидантів, а саме лікопену, який допомагає поліпшити загальний стан шкіри і захистити її від пігментації. Додавайте свіжі помідори в салати або бутерброди, але не забувайте, що під час термічної обробки в томатах збільшується вміст лікопену, так що не відмовляйте собі в піці з соусом.

Йогурти. Один з кращих продуктів для перекусу, який подобається більшості з нас. Чи знаєте ви, що він ще й дуже корисний для шкіри? Йогурт містить білок, завдяки якому шкіра залишається пружною і довше протистоїть появі зморшок. Але тримайте руки подалі від фруктових йогуртів - в них занадто багато цукру. Ідеальний вибір - натуральний йогурт без добавок, а вже ви самі можете перетворити його в улюблений десерт, просто додавши трохи свіжих фруктів або ягід.

Червоний болгарський перець. Корисний для шкіри як сирий, так і термічно оброблений. Один середній перець містить більше 100% добової норми вітаміну С. У ньому багато вітаміну В6, клітковини і каротиноїдів, які не дають з'являтися зморшкам і збільшують приплив крові до шкіри, допомагаючи вам виглядати молодше. Якщо ви додасте червоний болгарський перець до раціону, то допоможете своїй шкірі швидше позбутися від акне. Солодкою перчинкою зручно і смачно можна перекусити - адже це всього лише 30 калорій, але завдяки значному вмісту клітковини почуття ситості збережеться довше. Так що, якщо ви перебуваєте на дієті і хочете мати ідеальну шкіру, то просто додайте болгарський перець в щоденне меню.

Шпинат. Особливо багатий поживними речовинами, мікро-і макроелементами, корисними для шкіри. У ньому є залізо, хлорофіл, фолієва кислота, магній, клітковина, вітаміни А, Е, С і т. д. Шпинат також містить антиоксиданти, що запобігають різним проблемам зі шкірою. Регулярно додавайте шпинат в омлети, салати і смузі - це допоможе очистити вашу шкіру зсередини.

Солодка картопля. Дуже корисна для шкіри і багата вітамінами А і С, необхідними для сяючої здорової шкіри солодка картопля, він же батат. Справа в тому, що вітамін С підвищує вироблення колагену, який робить шкіру еластичною і гладкою. У свою чергу, вітамін А - потужний антиоксидант - бореться з вільними радикалами і запобігає раку шкіри. Ці властивості батату - відмінний привід додати солодку картоплю у ваш раціон.

Лосось. Він багатий вітаміном D, який необхідний для нормальної роботи головного мозку, серця, кісток і кишечника. Тому регулярне вживання червоної риби зменшує занепокоєння, депресію і запобігає хворобам кісток і серця, а також раку товстої кишки. Лосось містить омега-3 ненасичені жирні кислоти, які зволожують шкіру зсередини, а також допомагають боротися із запаленнями, акне і зморшками. Крім того, додавання лосося в раціон покращує стан шкіри голови, що сприяє зростанню красивого і міцного волосся.

Loading...