Хочете бути здоровими, заведіть звичку пити воду

Хочете бути здоровими, заведіть звичку пити воду

Воду треба пити часто і правильно.

Джерело: Відомості

Заведіть корисну звичку поєднувати прийом рідини з повсякденною діяльністю. Наприклад, пийте півсклянки води щогодини або кожен раз, коли ви встаєте з-за столу в офісі, щоб відвідати туалет, або коли проходите повз кулера.

Пийте до їжі

Перед тим, як приступити до трапези в ресторані або за сімейним столом, згадуйте про воду. Якщо ви звикнете випивати повну чашку перед кожним прийомом їжі, матимете змогу зменшити кількість споживання калорій в раціоні харчування, так як швидше будете досягати почуття ситості.

Використовуйте мобільний лічильник

Підраховувати, скільки рідини ви випили за день, легко і весело з допомогою безкоштовного мобільного додатку. Існує безліч варіантів лічильників H2О для смартфонів і планшетів, які самі нагадують про те, що пора пити, і позбавляють вас від зайвих турбот і тривог з цього приводу.

Розбавляйте солодкі напої

Якщо ваші звички включають незламну тягу до солодкого, і ви кожен день п'єте пакетовані соки, лимонад або чай, цю пристрасть буває важко перемогти відразу. Поступово позбутися її допоможе простий рецепт: розбавляйте соки, солодку газовану воду та інші напої водою або додавайте лід, від разу до разу збільшуючи частку H2О. На першому етапі отримуйте співвідношення один до одного, на наступному - до повного виключення підсолодженої шипучки і т.п. з меню харчування.

Тримайте пляшку або склянку під рукою

Легше згадати і попити, якщо джерело "цілющої вологи" знаходиться поблизу. Тримайте пляшку, склянку або великий графин на вашому письмовому столі, на тумбочці біля ліжка, на кухонному столі - всюди, де ви будете "натикатися" на них поглядом. Вони будуть служити постійним нагадуванням про те, що треба попити.

Придбайте фільтр

Додатково очищена H2О набагато приємніша на смак, ніж рідина яка витікає з-під крана. Крім того, вона більш безпечна для вашого організму. В процесі фільтрації з неї зникають можливі шкідливі домішки, небезпечні мікроорганізми і т.д.

Пийте несолодку газовану воду

Газована вода без цукру може замінити звичайну питну воду для тих, хто її не любить. Серед її достоїнств - нульова калорійність. Однак вона корисна не всім. Якщо у вас є захворювання органів травлення, порадьтеся з лікарем, перш ніж включати її в щоденне меню.

Включайте в харчування багаті H2О продукти

Є вірний спосіб збільшити кількість води в раціоні харчування: їжте більше продуктів з H2O. Включайте фрукти і овочі з високим вмістом води в список покупок, плануючи похід в магазин. Не забудьте про "найбагатших" H2O:

огірок (96% води);

кабачки (95%);

кавун (92%);

грейпфрут (91%).

Вибирайте низькокалорійні рецепти з участю цих та інших продуктів з великим вмістом H2O.

Дотримуйтеся правила безпечного прийому алкоголю

Якщо у вас немає спеціальних протипоказань до вживання спирту, і ви дозволяєте собі урізноманітнити харчування келихом вина за вечерею або келихом шампанського на свято, дотримуйтесь правила: кожна порція алкоголю повинна супроводжуватися склянкою води. Це відмінний спосіб уникнути похмілля на наступний день. До того ж дана розумна стратегія допомагає збільшити частку H2O в організмі і врівноважити додатковий цукор, який міститься в винах, алкогольних напоях і коктейлях.

Використовуйте пляшку з поділками

Пляшка, на якій відзначено обсяг в мілілітрах або час в годинах, допоможе вам контролювати прийом рідини. З таким гаджетом ви будете точно знати, скільки разів вам потрібно скористатися його допомогою. Якщо у вас немає спеціальної пляшки з поділками, ви можете нанести розмітку на будь-яку відповідну тару самостійно, за допомогою водостійкого маркера.

Loading...