Печію найкраще лікувати картопляним соком

Печію найкраще лікувати картопляним соком

Медичні експерти прокоментували ефективність і безпеку популярних народних методів лікування печії за допомогою соди, молока, попелу і картопляного соку.

Джерело: Відомості

СОДА. Сода з водою - це один з найпопулярніших народних методів позбавлення від печії. Однак медики проти подібного способу. Так, лікар Олена Єгорова відзначає: "Сода, потрапляючи в  кисле середовище, починає шипіти. Схожий процес є в кулінарії, коли ми гасимо соду оцтом. Ми бачимо цей маленький вулкан. А уявіть, що такий же вулкан вивергається в шлунку ... І, звичайно, йде хімічна реакція, викид іона водню, тобто газу. Він потребує виходу. Буде відрижка - і добре, якщо тільки повітрям, а не вмістом шлунку. Або частина газу піде вниз і спровокує метеоризм. Сода - це швидкий і разовий помічник, він не усуває причину печії. Він провокує надалі посилення симптомів, тому що шлунок завжди прагне нейтралізувати лужне середовище, яка в ньому з якоїсь причини виявляється. Значить, буде додатковий викид кислотності, а якщо сфінктер вже не справляється, будуть закидання кислоти в стравохід. "

МОЛОКО. Молоко є лугом. При вживанні луг вступає в реакцію з соляною кислотою в шлунку. На якийсь момент вона гасить цю кислотність, але шлунок бореться значно швидше, він повинен компенсувати лужне середовище всередині, тому кислотність дуже швидко підвищується. Не варто лікувати печію молоком.

ПОПІЛ. Деякі використовують такий метод боротьби з печією: розмішують сигаретний попіл у воді і п'ють її. Сигаретний попіл - це та ж сама зола, тобто вуглець, вугілля. Він сорбує на себе соляну кислоту, на якийсь момент ця методика діє. Але в сигаретному попелі міститься велика кількість канцерогенів і подразнюючих речовин, які тут же починають стимулювати вироблення додаткової кількості соляної кислоти.

КАРТОПЛЯНИЙ СІК. Картопляний сік містить клітковину - вона сорбує соляну кислоту, потихеньку нейтралізує. І на відміну від попередніх методик не розслабляє стравохідний сфінктер, що допомагає уникнути рецидивів. Тому якщо у когось печія, то в домашніх умовах можна врятуватися свіжо вичавленим картопляним соком, пише zazhyve.stb.ua.

Loading...