Які хвороби можна прочитати на обличчі

Які хвороби можна прочитати на обличчі

Обличчя не тільки виражає втому, але й яскраво засвідчує вік та хвороби, які виникають на певному етапі життя.

Джерело: Відомості

Як відомо, обличчя є дзеркалом людської душі. Воно не тільки виражає втому, але й яскраво засвідчує ваш вік та хвороби, які виникають на певному етапі життя. То на що варто звернути увагу.

Передчасні зморшки. Зморшки не до вподоби нікому, навіть незважаючи на те, що вони - невідворотне слідства старіння. Але передчасні зморшки - це не тільки ознака поганого догляду за шкірою. Вони також можуть означати і наступ остеопорозу, як з'ясували американські вчені. Зморшки на обличчі говорять про дефіцит вітаміну D.

Волосся на обличчі. Для жінок боротьба з волоссям на обличчі стає боротьбою всього життя. Але не вважайте їх тільки естетичноюперешкодою. Цілком можливо, що це волосся є симптомом синдрому полікістозу яєчників, який дуже часто викликається гормональним дисбалансом.

Екстремально суха і потріскана шкіра. Зміни в кліматі і навколишньому середовищі можуть призводити до сухості і злущування шкіри. Але якщо ви спостерігаєте ці ознаки по всьому тілу, незважаючи на інтенсивне зволоження і правильне харчування, то вони можуть говорити про наявність гіпотиреозу або діабету.

Висип, почервоніння, рум'янець. Немає нічого поганого в тому, щоб почервоніти від сорому, страху. Але постійне почервоніння на щоках і носі можуть бути симптомом системного червоного вовчака - аутоімунного захворювання, що зачіпає різні органи тіла. Також ці почервоніння можуть говорити про себорейний дерматит, пов'язаний з хворобою Паркінсона, або бути ранніми симптомами ВІЛ-інфекції.

Потріскані губи. Звичайна сезонна застуда або і кашель призводять до потрісканим губ, або це є наслідком недостатнього зволоження. Але також потріскані губи говорять про дефіцит вітаміну В, лікарських алергіях, зневодненні і навіть розладі щитовидної залози.

Пігментація на шиї. Якщо це не наслідок сонячного опіку, і регулярне відлущування не може позбавити вас від цих позначок на шиї, то вони можуть свідчити про інсулінорезистентний діабет, алергію або поліморфні світлові висипаннях - подразненнях шкіри через вплив сонця.

Родимки. Іноді це нешкідливі родимі плями, але часом вони свідчать про рак шкіри і навіть злоякісні меланоми. Слідкуйте за кольором родимок, їх розмірами і динамікою.

Набрякле обличчя. Воно може свідчити про едем - розлад, при якому в організмі затримується рідина через погану роботи нирок, або через серцеву недостатність. 

Loading...