Фіолетовий хліб допоможе схуднути

Фіолетовий хліб допоможе схуднути

Фіолетовий хліб використовується організмом як джерело енергії

Джерело: Відомості

Хліб, який може допомогти в боротьбі із зайвими кілограмами, схожий на звичайний за винятком того, що має ніжно-фіолетовий колір, пише "medikforum.ru". Ця дієтична новинка - розробка вчених з Сінгапуру, що збагатили звичний продукт харчування природними рослинними антиоксидантами.

"Заради позбавлення від зайвої ваги доводиться відмовлятися від білого хліба, насиченого порожніми калоріями і не містить поживних речовин. Ми вирішили створити хліб, який можна їсти навіть при самій строгій дієті», - повідомили самі дослідники.

Сінгапурські фахівці розробили рецепт "хліба для схуднення», який за своїм смаком і консистенцією не відрізняється від звичного, але має фіолетовий відтінок. Подібний колір хліба пояснюється високим вмістом антоцианіна - натурального інгредієнта, присутнього в таких продуктах харчування як бурий рис, виноград, чорниця і в інших плодах з червоно-фіолетовим забарвленням. Вживання хліба з додаванням цього рослинного пігменту справляє на організм людини множинний позитивний ефект, переконані розробники.

"Антоцианін - це природний антиоксидант, який благотворно впливає на всі системи організму і навіть уповільнює процеси старіння. Взаємодіючи з крохмалями, він робить їх легшими для засвоєння, і фіолетовий хліб не осідає важким вантажем в шлунку, а потім на талії - він відразу ж використовується організмом як джерело енергії», - відзначили сінгапурські фахівці.

Вживання хліба - одна з актуальних проблем в області дієтології. Багато експертів виступають проти присутності в щоденному раціоні харчування білого хліба як джерела занадто низької кількості поживних речовин при високій калорійності. При цьому корисні види хліба, що містять багато клітковини і вітаміни, рекомендуються лікарями за умови помірного споживання.

Loading...