Користування пластиковими пляшками несе в собі небезпеку людині

Користування пластиковими пляшками несе в собі небезпеку людині

Пластик, який може зашкодити.

Джерело: Відомості

Сьогодні виробники намагаються максимально упакувати свою продукцію у пластикову тару: дешево, зручно, мінімум проблем із доставкою. Купувати чи ні  продукти у пластиковій тарі, звісно, вирішує покупець. Але для цього йому необхідно хоча б мати інформацію про сам пластик. То з яких же матеріалів виготовляються пластикові вироби?

ПЕТ або ПЕТФ

Пластик може випускати важкі метали і речовини, які впливають на гормональний баланс людини. Це найбільш часто використовуваний тип пластику в світі. Важливо пам'ятати, що така пляшка призначена тільки для одноразового використання. При повторному використанні її, будьте готові отримати дозу лужних елементів і багато бактерій, які буквально обожнюють ПЕТ.

HDP або HDPЕ

Це кращий пластик, який не виділяє ніяких забруднюючих речовин. Якщо у вас є вибір, купуйте воду саме в такому пластику. Цей тип є екологічно чистим, оскільки він може бути повністю перероблений. Найчастіше використовується для зберігання молока, іграшок, миючих.

ПВХ або V

Вироби з цього пластику виділяють, як мінімум, дві небезпечні речовини. І обидва мають негативний вплив на гормональний баланс. Вид пластику-м'який, гнучкий матеріал, який зазвичай використовується для пакування масла, або для іграшок. Також у побуті в багатьох споживчих товарах, таких як кабелі, труби, сантехнічні частини, столярні вироби, шланги.

LDPE

Цей пластик використовується при виробництві пляшок та поліетиленових мішків. Цей вид пластику є безпечним тільки при зберіганні води, якщо використовувати для зберігання іншого виду продовольчих товарів (чи їх упаковки), можна отримати дуже небезпечні для серця хімічні речовини.

ПП

Поліпропілен - це вид білого пластику або напівпрозорого кольору. Використовується в якості упаковки для молока або сиропів. При нагріванні не плавиться. Відносно безпечний матеріал по відношенню до виділенням хімічних речовин.

PS

Полістирол – недорогий, легкий і міцний вид пластику, який не підходить для зберігання гарячої їжі або напоїв. Але саме він часто використовується для чашки для кави та коробки для фаст-фудів. При нагріванні виділяє небезпечні хімічні речовини.

PC або пластик без спеціальних символів

Це найнебезпечніший вид пластику. Часто використовується для пляшки з водою або для упаковки продуктів харчування. Виділяє бісфенол А, тобто речовина, що руйнує ендокринну систему. Він пригнічує утворення гормону естрогену.

Loading...