Примочки допоможуть позбутись алергії на очах

Примочки допоможуть позбутись алергії на очах

Очі людини дуже вразливі до впливу алергенів.

Джерело: Відомості

Адже найбільше алергенів міститься в повітрі, з яким постійно контактують наші очі і ніс. Найпоширенішими алергенами вважаються: побутовий пил, шерсть тварин, летючі хімічні речовини, пліснява, пилок рослин.

Набагато рідше алергія з боку зорового органу виникає через алергенів, що містяться в їжі, лікарських препаратах, укусах комах і ін. Нерідкі і випадки алергічної реакції на речовини, які постійно знаходяться в тісному контакті з шкірою повік і поверхнею очей — косметика, лікарські препарати для очей.

Алергія на очах повинна бути досліджена на предмет алергену, якщо ви ще не знаєте причину. Тільки після цього лікар-офтальмолог зможе призначити лікування.

Якщо ж у вас з якихось причин немає можливості продіагностувати алерген, то подальше лікування буде проводитися на ваш страх і ризик, так як все-таки ви відповідальні за своє здоров’я. При можливості запишіться на консультацію до лікаря-гомеопата, він задасть питання, продіагностує симптоматику і призначить лікування. Пам’ятайте, що гомеопатія підтримує імунітет, який сам у результаті бореться з проблемою.

Існують також народні рецепти, які підходять під більшість видів алергії і є безпечними в застосуванні для лікування алергії на очах:

Промивайте очі настоєм ромашки. На одну столову ложку квітки ромашки налийте склянку окропу і залиште запарюватися протягом 15-20 хвилин. Промивайте очі настоєм по 2-3 рази в день.

Щоб зняти запалення і почервоніння, приготуйте примочки з сирого огірка, картоплі і яблука. Натріть всі ці продукти на дрібній тертці і загорніть отриману масу в марлю. Прикладайте примочки на закриті повіки, але не сильно притискайте (15 хв). Можна спростити і просто відрізати скибочки яблука, огірки і картоплі і покласти їх на закриті повіки.

Пам’ятайте, що медикаментозні засоби не допомагають від алергії, а лише запобігають симптоми, тоді як гомеопатія здатна зменшити прояв алергії.

Loading...