Новий метод лікування раку грудей знищує пухлину за 11 днів

Новий метод лікування раку грудей знищує пухлину за 11 днів

Завдяки новому методу терапії раку молочної залози тисячі жінок зможуть уникнути виснажливих і руйнівних побічних ефектів хіміотерапії.

Джерело: Відомості

Більш того, вчені стверджують, що новий метод знищує ракові клітини всього за 11 днів, що є істотним проривом на тлі тривалої терапії нині існуючими консервативними методами лікування.

Дослідження проводили співробітники Університету Манчестера і Інституту дослідження раку в Лондоні (Великобританія). В ході експерименту 257 жінок-добровольців, у яких вперше був діагностований агресивний рак грудей, отримали нову двоступеневу терапію, що складається з вже існуючих препаратів Тайвербу і Герцептин.

Через деякий час у 87% пацієнток пухлина припинила зростання, у 17% вона зменшилася в розмірі, а у 11% - рак повністю зник. При цьому вчені уточнили, що приголомшливий ефект нової терапії було видно через 11 днів після початку лікування.

На думку британських фахівців, якщо подальші дослідження підтвердять ефективність і безпеку нового методу лікування, їх розробка стане революційним проривом в терапії раку молочної залози - вона врятує сотні тисяч життів.

Loading...