Броколі підвищує ефективність дії ліків

Діетологи досить давно зарахували броколі до суперпродуктів.

Джерело: Відомості

Лікувальні властивості броколі зумовлені багатим вмістом корисних речовин, наприклад, вітаміну К, РР, U і С, бета-каротину, фолієвої кислоти і калію з клітковиною. А недавні дослідження фахівців Швейцарської вищої технічної школи Цюріха і їхніх колег з Університету Цюріха виявили ще один плюс наявності броколі в раціоні харчування людини. Виявилося, один з компонентів броколі позитивно впливає на ефективність лікарських засобів.

Як кажуть вчені, деякі продукти харчування здатні змінювати активність ендогенних ферментів і, таким чином, збільшувати або зменшувати ефективність дії медикаментів. Так, наприклад, людям, які борються з підвищеним холестерином і приймають препарати, що  знижують його вміст в крові, не рекомендовано вживати грейпфрут.

Сульфорафан з броколі підвищує ефективність дії протиракового препарату PR-104A. Він примножує вміст ряду ферментів в клітинах пухлин товстого кишечника. Як показало дослідження в онкоклітині, де вже було багато ферменту AKR1C3, сульфорафан сприяв подальшому збільшенню його рівня? інформує eurolab .

Loading...