Інтенсивні фізичні навантаження знижують старіння мозку на 10 років

Інтенсивні фізичні навантаження знижують старіння мозку на 10 років

Нове дослідження американських вчених показує, що фізичні навантаження необхідні для мозку літніх людей.

Джерело: Відомості

Висновки експерименту говорять про те, що у людей вікової категорії старших за 65 років, які дуже мало займалися спортом, мозок старіє швидше, ніж у тих, хто активно тренується постійно, повідомляє Informing.

Американські дослідники залучили до експерименту 876 добровольців похилого віку, яких опитали про фізичні навантаження, що здійснюються ними регулярно. Після цього учасників розділили на дві групи. До першої увійшли люди, які роблять легкі фізичні вправи, наприклад, піші прогулянки або неважкі заняття йогою.

У другій групі були добровольці, які займалися спортом помірно або інтенсивно. Їхні щоденні вправи могли включати біг, аеробіку та гімнастику.

Пройшовши спеціальні тести на мислення і пам'ять через п'ять років, добровольці показали різні результати. Учасники з групи з низькою фізичною активністю, які на початку експерименту не мали ніяких проблем з пам’яттю і мисленням, показали  гірші результати проти добровольців з групи з активними навантаженнями на організм.

Навіть при тому, що вчені зробили поправку на такі фактори, як куріння, вживання спиртних напоїв і високий кров’яний тиск, результати учасників з другої групи були куди кращими. Різниця в роботі мозку між представниками першої і другої групи склала приблизно 10 років.

Як кажуть автори експерименту, фізичні навантаження не дають так швидко старіти людському мозку. Вони можуть бути недорогою альтернативою лікарських засобів для стимуляції мозкової діяльності. Регулярні вправи захистять людей похилого віку від проблем з мисленням і пам’яттю. 

Loading...