Народні методи лікування молочниці

Молочниця є грибкової інфекцією, яка викликається бактеріями дріжджовими Candida albicans.

Джерело: Відомості

Вагінальний кандидоз або молочниця, як ще називають це захворювання, є грибкової інфекцією, яка викликається бактеріями дріжджовими Candida albicans. Молочниця може бути одним з ускладнень різних внутрішніх захворювань, але також може з’явитися у абсолютно здорової жінки.

Фактори, що сприяють розвитку вагінального кандидозу:

— Захворювання шлунково-кишкового тракту, дисбактеріоз;

— Ослаблений імунітет;

— Підвищення рівня цукру в крові, цукровий діабет;

— Прийом антибіотиків;

— Зараження статевим шляхом;

— Недотримання правил загальної гігієни.

Основними симптомами вагінального кандидозу є:

— Творожисти виділення білого кольору;

— Свербіж, печіння в області геніталій;

— Неприємні відчуття при сечовипусканні;

— Ріжуча біль при статевому акті.

Ефективних методів і препаратів для лікування вагінального кандидозу існує не мало. Один з них — лікування вагінального кандидозу народними способами, препаратами, виготовленими з лікарських рослин.

Лікувати не тільки сам вагінальний кандидоз, але і захворювання, які сприяли його розвитку.

Розумно підходити до питання харчування. Виключити з раціону продукти з високим рівнем цукру і крохмалю. Крохмалиста їжа підсилює виділення слизу і є сприятливим середовищем для розмноження дріжджового грибка. Смажені, жирні, насичені консервантами та штучними компонентами: стабілізаторами і барвниками продукти негативно впливають на шлунково-кишковий тракт і на весь організм в цілому. Більше того, така їжа змінює кислотно-лужний баланс в організмі і робить сечу більш кислою і їдкою. Це підсилює подразнення статевих органів при сечовипусканні.

Зміцнення імунітету також сприяє позбавленню від захворювання. Вітамінні комплекси і їжа, насичена вітамінами, підсилюють захисні властивості організму. Алкоголь, куріння і навіть перебування поруч з курцями послаблює імунну систему і можуть спровокувати виникнення молочниці.

Постарайтеся стабілізувати роботу шлунково-кишкового тракту. Дуже часто вагінальний кандидоз є одним з проявів дисбактеріозу. Включіть в свій раціон кисломолочні продукти, соління, збагачені живими біфідобактеріями.

Дотримання правил інтимної особистої гігієни, також є однією з найважливіших заходів лікування та профілактики вагінального кандидозу. Нижня білизна має бути з натуральних тканин. Синтетика, утруднює вентиляцію, утворює комфортне середовище для розмноження бактерій. Після купання в басейні або у водоймі не сидіть довго у вологому купальнику.

Випадкові статеві зв’язки, також призводять до зараження кандидозом. Необхідно знати, що кандидоз вражає слизову оболонку не тільки жіночих, але і чоловічих геніталій. Тому лікування від молочниці повинні проходити обидва партнери.

У період захворювання необхідно знизити фізичну активність, менше бувати на сонці, уникати зайвого потовиділення.

Незважаючи на те, що молочниця не є серйозним захворюванням, вона не проходить за 1-2 дня, як обіцяють в рекламах препаратів проти цього захворювання. Позбавлення від дріжджового грибка — процес, який потребує часу і терпіння. Звичайно ж не обійтися без народного способу лікування.

Спринцювання. Необхідно взяти по одній столовій ложці квіток календули, квіток ромашки аптечної, трави шавлії, трави деревію. Збір добре перемішати. Для проведення процедури візьміть столову ложку збору і заваріть її 1 / 2 літра окропу. Настояти одну годину. Процідити. Для спринцювання знадобиться 1 / 4 склянки настою. Залишившись настій використовуйте для підмивання.

Увага: занадто часті спринцювання вимивають природну мікрофлору. Рекомендовано спринцеваться не більше двох разів на день. Вранці і ввечері.

Ще один склад для спринцювання: кора дуба — 1 столова ложка, ромашка аптечна — 1 столова ложка, трава споришу — 5 столових ложок, листя кропиви — 3 столових ложки. Трави змішати. Взяти 2 столові ложки збору і залити 1 літром гарячої води. Довівши до кипіння, накрити кришкою і кип’ятити 10 хвилин. Остудити, процідити. Розділити відвар на дві процедури. Для одного спринцювання вистачить 50 мл відвару. 450 мл. Використовувати для підмивання.

Увага: спринцюватися необхідно теплим відваром або настоєм.

Також в народній медицині для лікування вагінального кандидозу використовується відвар з ромашки, календули, бруньок тополі, берези, листя евкаліпта, деревію і шавлії. Ці трави потрібно взяти в рівних частках і змішати. 2 столові ложки збору залити 200 мл окропу і потримати на водяній бані 10 хвилин. Настояти 30 хвилин, процідити і пити по 1 / 3 склянки 3 рази на день після їди. Цей склад не тільки сприяє позбавленню від молочниці, але й прекрасно зміцнює імунітет.

Сидячі ванни з додаванням відварів трав або ефірних масел є хорошим способом боротьби з кандидозом. Наповніть ванну на 1/3 від загального обсягу водою температури 40-42 градуси. Капніть у воду по 20 крапель ефірних масел бергамоту, ромашки, лаванди, мірри, евкаліпта і чайного дерева. Посидьте в цій ароматної ванні 15-20 хвилин. Цю приємну процедуру необхідно виконувати 2 рази на день щодня.

Loading...