Як позбутись бородавок

Як позбутись бородавок

Бородавки у дітей можуть виникати досить часто, несподівано і так само швидко зникати, не даючи серйозного приводу для неспокою.

Джерело: Відомості

Існує дуже багато різних способів, якими видаляють бородавки. Проте лікування народними засобами є найменш травматичним і менш небезпечним, ніж лікування хімічним способом за допомогою кислоти або інших медичних препаратів. До того ж, лікування народними засобами дозволяє вивести бородавки практично безболісно.

Зазвичай бородавки виникають на таких ділянках тіла як лікті, кисті рук, коліна, підошви, а також на шкірі голови. Найчастіше з’являються ці неприємні явища у дітей та у підлітків, хоча в літньому віці від них теж ніхто не застрахований.

Лікування народними засобами бородавок передбачає використання різних трав, а також овочів і інших харчових продуктів.

Часник. Натирають на дрібній тертці, до нього додають оцтову есенцію, борошно. З усіх компонентів потрібно отримати тістоподібну консистенцію. Її накладають на бородавку і фіксують за допомогою пластиру. Цей компрес потрібно залишити на бородавці на два-три дні, а потім зняти. Бородавка повинна сама відпасти. Якщо одна процедура не допомогла, зробіть ще один компрес.

Чистотіл. У чистотілу сік дуже їдкий, тому наносити його необхідно дуже обережно, на саму бородавку, а не на прилеглі ділянки шкіри. Дуже ефективний при лікуванні бородавок сік, отриманий з горобиних ягід. Зі свіжих помідорів можна отримати кашку і нею змастити бородавку.

Дуже старий, давно відкритий, але до цих пір дуже ефективний засіб, що дозволяє вивести бородавки у дітей, — сік хрону і потовчена в ньому сіль. Отриману масу втирають у шкіру на місці бородавок, а також роблять компреси.

Ефективне лікування сирою картоплею. Очищену картоплину треба натерти на тертці, отриману кашку нанести на вощений папір і докласти до ділянки тіла з бородавкою. Компрес необхідно залишити на цілу ніч. Картопляні компреси особливо ефективні при виведенні бородавок із ступнів ніг. Також для бородавках на ступнях підійдуть примочки з бананової шкірки.

З плодів інжиру теж можна отримати ефективний лікарський засіб, в тому числі і проти бородавок. Плоди інжиру повинні бути злегка недозрілими, з них отримують кашку, якої натирають місце на тілі, уражене бородавкою.

Корисні відвари готують з полину. Її заливають киплячою водою, настоюють протягом двох годин, а потім роблять компреси з тканини або ваткою, змоченою в готовому відварі. Процедуру необхідно повторювати по два рази кожен день.

Loading...