Продукти, що продовжать молодість

Продукти, що продовжать  молодість

Вживання окремих продуктів продовжує період залишатись довше молодим.

Джерело: Відомості

Давно відомо, що правильне харчування оберігає організм від захворювань. Виявляється, що вживання окремих продуктів ще й продовжує період залишатись довше молодим.

То що ж варто вживати, щоб залишатись довше молодим.

Чорниця. Ця ягода захищає організм від вільних радикалів, нейтралізує їх вплив на організм, надає омолоджуючий ефект. Ягоди такого кольору нерідко можна зустріти в списку продуктів, які рекомендують їсти для профілактики раку. Пов'язано це з тим, що вільні радикали, діючи на генетичному рівні, викликають мутації в клітинах, провокуючи розвиток злоякісних пухлин. До речі, чорницю можна вважати справжньою енергостанцією, яка відновлює сили втомлених клітин. Якщо ви часто відчуваєте себе млявими і розбитим, з'їдайте не менше 100 г ягід в день. Ця порція допоможе вам підбадьоритися. Ччорницю можна їсти не тільки в первозданному вигляді, але й додавати в страви.

Сардини. Ці маленькі рибки - по-справжньому золоті для нашого організму. Здатні вони виконати одне з найзаповітніших бажань - продовжити молодість. Сардини - це досить бюджетний і не менш смачний варіант, ніж лосось або тунець. Омега-3 жирні кислоти, якими багата риба - важливий компонент для утворення клітин шкіри, а також захисної плівки на її поверхні, що оберігає від зневоднення. Ці поліненасичені жирні кислоти дуже корисні для роботи серця. Вони знімають запалення стінок кровоносних судин. Як відомо, саме цей процес є першим етапом у формуванні атеросклеротичної бляшки і розвитку такого вікового захворювання як атеросклероз.

У консервованому вигляді сардини не менше корисні, ніж в свіжо приготовленому. Єдине, звертайте увагу на склад. Краще, якщо рибка буде плавати в натуральному соку, а крім солі і перцю, інших консервантів в ній не було.

Сир. Не можете заснути? З'їжте трохи сиру. Експерти визнають його відмінним снодійним. Сир стимулює вироблення мелатоніну - гормону, що відповідає за сон, робить його більш глибоким, спокійним і тривалим. З'їжте маложирний сир (5%) за 2 години до сну і насолоджуйтеся мріями. Цей молочний продукт багатий амінокислотою триптофан, яка діє на організм заспокійливо. Дана речовина краще засвоюється саме з сиру, так як в ньому є ще й кальцій, який допомагає головному мозку використовувати це природне заспокійливе за призначенням.

Гречка. Улюблений продукт всіх тих, хто періодично сидить на дієті. Виявляється, це скарбниця молодості для нашого організму. Гречка містить біофлавоноїди. Вони захищають клітини організму від впливу забруднень навколишнього середовища, які прискорюють процеси старіння в кілька разів. Токсини з повітря, води і їжі чіпляються до оболонки клітин на особливих ділянках - рецепторах, і рано чи пізно руйнують її. Біофлавоноїди блокують рецептори, не даючи забруднювачам закріпитися на клітці і вбити її. А ще гречка зміцнює стінки кровоносних судин. Як ви розумієте, без нормального харчування та при нестачі кисню органи і тканини навряд чи будуть працювати в режимі «молодість».

Сир тофу. Якщо ви ще не стали любителькою східної кухні, пора розкуштувати її на смак. Почати радимо з шанованого в Японії сиру тофу. Фактично - це сир, отриманий з соєвих бобів, який особливо корисний для жіночого організму. Сир тофу містить фітоестрогени, які мають схожість з жіночими статевими гормонами. Соєві продукти корисно включати в раціон всім жінкам, але особливо у віці 40 +. Починаючи з цього віку, відбувається зниження вироблення власних естрогенів, що в значній мірі позначається і на зовнішньому вигляді, і на здоров'ї жінки. Фітоестрогени уповільнюють процеси старіння шкіри, утримують в ній воду, а також знижують ризики розвитку раку молочної залози і яєчників.

Кальмари. Салат з кальмарів - знакова блюдо на новорічному столі. Не дарма він займає таке почесне місце, адже кальмари не тільки ситні і смачні, вони ще й корисні для здоров'я. По-перше, кальмари - це самий дієтичний з усіх варіантів морепродукт. По-друге, білок кальмарів засвоюється швидше, ніж протеїни м'яса або птиці – за 2-3 години. Кальмари дуже добре їсти на вечерю, коли активно діляться клітини шкіри, волосся і нігтів.

Висівки. Спокій, тільки спокій - цю пораду можна дати всім тим, хто намагається знайти джерело вічної молодості. Досягти такої бажаної нірвани можна в тому числі і за допомогою правильних продуктів. Ні, ми не про шоколадку і не про апетитні тістечка, а про ... висівки. Мало хто пам'ятає про цей цінний злаковий продукт, але ж в ньому досить магнію, який має седативну дію. В організмі близько 300 процесів, які без магнію неможливі в принципі. Він контролює м'язову роботу, бере участь у виробленні енергії та передачі правильної генетичної інформації. Магній з висівок засвоюється дуже добре, адже в них також міститься і вітамін В6, в співдружності з яким цей мікроелемент працює набагато ефективніше.

Loading...