Сіль провокує миттєве розширення судин

Сіль провокує миттєве розширення судин

Вживання солоної їжі викликає миттєве розширення судин.

Джерело: Відомості

Ефект триває близько двох годин, а в окремих випадках провокує накопичення холестерину в організмі і розвиток серцево-судинних захворювань. До таких висновків прийшли вчені з Державного об’єднання наукових і прикладних досліджень Австралії (CSIRO), повідомляє MigNews.

Як розповіла одна з авторів наукової роботи Касі Дікінсон, щоб побачити негативний вплив, досить вжити в їжу 3,8 г солі.

«Щоденна доза солі у більшості людей становить від 8 до 12 грамів, що призводить до високого кров’яного тиску, інсультів і серцевих нападів», — підкреслила дієтолог.

При цьому фахівець додала, що утримуватися від солоних продуктів вкрай необхідно людям, які страждають на хвороби нирок, ожиріння, гіпертонію.

«Безумовно, без хлориду натрію, відомого в побуті під назвою кухонна сіль, людський організм не може нормально функціонувати, — зауважила Касі Дікінсон. — Тому перевагу слід віддавати натуральній солі, що пройшла мінімальну кількість стадій обробки, а ще краще — морській. І обов’язково стежити за кількістю її споживання».  

Loading...