Правильно видаляємо макіяж з обличчя

Правильно видаляємо макіяж з обличчя

Корейський досвід догляду за шкірою

Джерело: Відомості

Популярний в Південній Кореї багатоступінчастий догляд за обличчям - одна з головних інтриг світу краси. Поки ми скаржимося на брак годин у добі, азіатки з дитинства (саме так: перший крем з'являється у дівчаток задовго до першого бюстгальтера) проводять перед дзеркалом по півгодини вранці і ввечері. І це без урахування макіяжу. ELLE розбирається в тонкощах краси по-корейськи.

Демакіяж очей. Починаємо з традиційного кроку - видалення макіяжу з області очей. У Кореї найчастіше для цих цілей використовують серветки. Щоб не розтягувати шкіру, їх потрібно прикласти до закритих очей, порахувати до десяти і м'яко провести від зовнішнього куточка до перенісся. Повторіть процедуру кілька разів, і тіні, підводка, туш залишаться на серветці.

Очищення олією або бальзамом. Щоб видалити макіяж (тональний крем, рум'яну, пудру і будь-які види забруднень, знадобиться масло. Кореянки дотримуються такого правила: на видалення макіяжу потрібно витратити стільки ж часу, скільки на його нанесення. Фарбуєтеся 20 хвилин? Значить, 20 хвилин масажуємо обличчя з використанням масла. Це повинні бути ніжні, кругові рухи пальцями. Корейці впевнені, що масаж обличчя покращує кровообіг, а з ним - і колір обличчя.

Вранці цей етап можна пропустити, оскільки видаляти мейкап не потрібно. Тому після пробудження першим кроком стане наступний - застосування пінки.

Пінка для вмивання. Залишки масла або бальзаму видалити водою не вдасться. Знадобиться пінистий б'юті-продукт. Спочатку його потрібно «збити» (пальцями, а краще спеціальної сіточкою) і вже потім нанести на обличчя такими ж масажними рухами, як і масло. Змиваємо водою кімнатної температури. Занадто гаряча або холодна вода може пошкодити капіляри. А це не вписується в уявлення про красу як на Сході, так і на Заході.

Ексфоліанти. Відлущування - простий і ефективний спосіб повернути час назад. Для шкіри, звичайно. Корейські красуні дотримуються думки: чим менше, тим краще. І роблять домашній пілінг (найчастіше краща форма гелю) не два рази в тиждень, а два рази на місяць, приділяючи основну увагу Т-зоні. А зловживання скрабами для власниць чутливої ​​шкіри може призвести до зворотного результату - шкіра стане тонкоюі тьмяною.

Тонізуючий лосьйон. Замість ватних дисків азіатки роблять це пальцями. Ними ж наносять тонік рухами. Такі лосьйони допомагають заспокоїти шкіру, збалансувати рівень рН і підготувати шкіру до зустрічі з подальшими б'юті-продуктами. А їх ще чимало.

Есенції. Цей крок - найважливіший для кореянок. Водяниста рідина забезпечує шкірі додаткове зволоження, харчування та інші бонуси. І робить це швидше за інших.

Loading...