Учені назвали їжу, яка протипоказана дітям

Учені назвали їжу, яка протипоказана дітям

Американські фахівці опублікували новий список шкідливої їжі для дітей.

Джерело: Відомості

Учені стверджують, що їжу з цього списку не варто давати дітям. Опублікований список в основному складається з уже приготованих продуктів, які сприяють наборові зайвої ваги, повідомляє агентство «Азертадж».

Раніше вчені складали список шкідливих продуктів, в якому за шкідливістю на першому місці опинилися чіпси та газована вода. І ось тепер складений новий, більш розширений список, у який увійшли картопля фрі, смажена риба, солодощі, причому в будь-якому вигляді, а також масло, яке є переробленим, тобто таким на якому вже смажили, наприклад, пиріжки.

До речі, борошняні вироби також протипоказані, оскільки сприяють набиранню зайвої ваги. Чіпси та газована вода, як були шкідливими для організму дитини, так і залишилися. Учені повідомили, що продукти, які були опубліковані в списку, є «порожніми», тобто не містять корисних речовин для організму дитини. За заявою фахівців, такі продукти тільки можуть сприяти набору зайвих кілограмів. Важливо повністю відмовитися від різних молочних коктейлів, які, на думку вчених, дуже шкідливі. Що стосується корисних продуктів, фахівці рекомендують годувати дітей кашами, хлібом в міру, овочами, фруктами, зеленню, грибами. М’ясо теж варто включити в дитячий раціон харчування, але тільки куряче.

Loading...