Діагностувати хламідіоз можна буде протягом півгодини

Діагностувати хламідіоз можна буде протягом півгодини

Хламідіоз відноситься до найпоширеніших інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Джерело: Відомості

Діагностика цього захворювання на відміну від інших венеричних хвороб є важким завданням - а в Англії винайшли аналізатор, що виявляє хламідії за півгодини.

На початку цього тижня британська компанія Atlas Genetics отримала дозвіл від наглядового відомства Європейського Союзу на продаж в країнах ЄС апарату нового типу для лабораторної експрес-діагностики хламідійної інфекції. Прилад був створений співробітниками університету англійського міста Бат (University of Bath).

Під час клінічних випробувань діагностичний прилад Atlas System показав таку високу ефективність, що його творці вирішили організувати власну компанію для виробництва і продажу таких приладів медичним установам.

У нинішній час хламідіоз є однією із серйозних проблем охорони здоров'я практично будь-якої країни, тому що в більшості випадків викликане хламідіями запалення сечостатевої системи протікає безсимптомно. За даними ВООЗ, число інфікованих хламідіями жителів планети наблизилося до 1 мільярду.

Тим часом, хронічний хламідіоз здатний приводити як до жіночого так і чоловічого безпліддя.

З іншого боку, навіть найсучасніші методи діагностики хламідійної інфекції здатні забезпечити надійний результат не раніше ніж протягом 2-3 діб.

А діагностичний прилад Atlas System здатний виявити наявність хламідій в зразку всього за 30 хвилин.

Його впровадження в клінічну практику здатне підвищити ефективність лікування небезпечної інфекції, тому що завдяки використанню Atlas System для постановки діагнозу та отримання рекомендацій щодо лікування хворому достатньо відвідати клініку всього один раз.

Однак, як повідомляють творці Atlas System, він здатний проводити експрес-аналіз не тільки на хламідії, але і на інші захворювання, що передаються статевим шляхом, так як використовує метод ідентифікації збудників таких хвороб по їх ДНК, інформує Здоровя України.

Loading...