Рукавичка GyroGlove допоможе впоратися з тремором при хворобі Паркінсона

Рукавичка GyroGlove допоможе впоратися з тремором при хворобі Паркінсона

26-річний британський студент Фаі Онг розробив новий пристрій, який полегшить життя пацієнтам, що страждають на хворобу Паркінсона.

Джерело: Відомості

Одним з основних симптомів захворювання є неконтрольований тремор кінцівок.

Препарати, що використовуються для лікування хвороби Паркінсона, нерідко виявляються ефективні лише на ранніх стадіях і практично не допомагають пацієнтам з важкими формами захворювання.

Біопсія тканин підщелепної слинної залози допоможе виявити хворобу Паркінсона на ранніх стадіях. Про це повідомили вчені з Клініки Мейо (Mayo Clinic) під керівництвом Чарльза Адлера (Charles Adler). Нова методика поки була випробувана на 25 пацієнтах, які страждають на хворобу Паркінсона менше 5 років, і 10 здорових добровольцях.

Рукавичка GyroGlove допомагає домогтися стабілізації положення кінцівок і істотно знизити тремор. Пацієнти, які користуються цим пристроєм, знову отримали можливість виконувати звичні дії, наприклад, готувати або що.

Тканинна рукавичка забезпечена мініатюрним гіроскопом, який і бере участь в усуненні тремору. Працює GyroGlove від батарейки. Тестування приладу пройшло успішно - рукавичка допомогла на 90% зменшити прояви тремору. Рухи учасників експерименту стали повільними і плавними.

Розробник вважає, що прилад стане в нагоді не тільки пацієнтам з хворобою Паркінсона, а й тим, хто страждає есенціальним тремором, який трапляється набагато частіше. Він не виключає того, що виробництво GyroGlove почнеться у вересні 2016 року. Вартість приладу складе 600-900 доларів.

Loading...