Новий тест допоможе діагностувати рак всього за 10 хвилин

Новий тест допоможе діагностувати рак всього за 10 хвилин

Група вчених з Каліфорнійського університету (CaliforniaStateUniversity) під керівництвом Девіда Вонга (DavidWong) розробила тест для швидкої діагностики раку.

Джерело: Відомості

Його проведення займає всього 10 хвилин, а для аналізу потрібно лише крапля слини пацієнта.

В даний час для діагностики раку передміхурової залози, який є однією з найбільш розповсюджених форм раку у чоловіків, визначають концентрацію ПСА (простат-специфічного антигену), а також призначають проведення біопсії.

В ході тесту аналізуються фрагменти пухлинної ДНК, що циркулюють в рідинах організму. Цей підхід також відомий як рідка біопсія. Автори стверджують, що метод не тільки простий в застосуванні, але і дозволяє діагностувати захворювання зі 100% точністю. Крім того, він неінвазивний, а значить його проведення менш травматичне для пацієнтів.

Випробування тесту на хворих з раком легені почнуться вже в цьому році, а в перспективі тест буде використовуватися і в клінічній практиці, впевнені автори. Він допоможе правильно діагностувати не тільки пухлини легень, але і інші форми раку. Крім того, його можна буде використовувати для виявлення діабету або інших захворювань.

Дослідники пояснюють, що швидкий тест для виявлення онкозахворювань дозволить своєчасно виявляти пухлини і негайно починати лікування, нформує Телеграф.

Loading...