Завершуються випробування революційного лікарського засобу проти артриту

Завершуються випробування революційного лікарського засобу проти артриту

Компанія Flexion Therapeutics представила позитивні висновки за результатами III фази клінічних досліджень препарату Зілретта (Zilretta).

Джерело: Відомості

Компанія Flexion Therapeutics представила позитивні висновки за результатами III фази клінічних досліджень препарату Зілретта (Zilretta), розробленого саме для лікування середньої і важкої форми остеоартриту колінного суглоба, передає "Ремедіум".

Отже, Зілретта (експериментальне назва - FX006) відмінно знімає больовий синдром в порівнянні з плацебо. Відомо: в III фазі взяли участь 486 пацієнтів, розділених на три групи. Першій робилася одна ін'єкція в порожнину суглоба FX006 (40 міліграмів), другій - ін'єкція плацебо, третій - тріамцинолон ацетоніда (стандартний препарат для лікування остеоартриту).

Виявилося, саме в першій групі фіксувалося зниження гостроти болю протягом 12 тижнів після введення препарату (вираженість болю знизилася на 50%). Причому, відбувалося це раніше, ніж в плацебо-групі. Якщо розробники отримають "добро" від чиновників і виведуть засіб на ринок, то до 2021 року продажі Зілретта можуть досягти 920 мільйонів доларів на рік.

Loading...