В Китаї одужав перший хворий вірусом Зіка

В Китаї одужав перший хворий вірусом Зіка
Найбільш небезпечний вірус зіка для дітей

Перша і поки що єдина людина в Китаї, яка заразилася вірусом Зіка, видужала.

Джерело: Відомості

Перша і поки що єдина людина в Китаї, яка заразилася вірусом Зіка, видужала, повідомляє в неділю, 14 лютого, газета China Daily.

Як пише газета, 34-річного чоловіка виписали з лікарні минулої неділі.

За даними газети, житель східної провінції Цзянси, повіту Ганьсянь, заразився, перебуваючи за межами країни. Після повернення в КНР у нього були виявлені симптоми хвороби. Пацієнта госпіталізували 6 лютого.

На думку китайських лікарів, взимку ризик поширення хвороби дуже низький, а кліматичні умови в Китаї «не підходять для комарів виду Aedes Aegypti, що переносять вірус».

При зараженні вірусом Зіка з'являється висип, біль в м'язах, кон'юнктивіт, підвищується температура. В окремих випадках до симптомів додаються нудота і блювота, а також болі в шлунку.

На початку лютого в Європі був зафіксований перший випадок захворювання вірусом вагітної жінки. Саме для вагітних вірус представляє найбільшу небезпеку, так як викликає у дитини зменшення головного мозку з важкими ураженнями.

У лютому Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила вірус Зіка глобальною загрозою в зв'язку з швидким поширенням хвороби - випадки зараження вірусом вже зареєстровані в 23 країнах. Переносниками вірусу є комарі.

Loading...