Регулярне споживання кави на 44% скорочує ризик цирозу печінки

Регулярне споживання кави на 44% скорочує ризик цирозу печінки

Якщо людина вживає алкоголь, йому обов’язково потрібно пити каву

Джерело: Відомості

Як показали дослідження, споживання в день двох чашок кави може врятувати від хвороб печінки при великому споживанні алкоголю, пише The Daily Mail. Взагалі регулярне споживання кави на 44% скорочує ризик цирозу печінки, встановили співробітники Університету Саутгемптона.

Вони простежили приблизно за 500 000 чоловік з шести країн і зробили цей висновок. Вчені підкреслюють: цироз печінки може призвести до печінкової недостатності, раку і навіть летального результату. Що важливо, на відміну від більшості потужних лікарських засобів, що мають іноді знижену  ефективність у порівнянні з кавою і великим набором побічних ефектів, даний напій в цілому добре переноситься людьми.

Кава містить сотні корисних і активних сполук. Кава стимулює нервову систему, знижує ступінь окислювального стресу і запалення, а також діє як антиканцерогени. Доведено: кава зменшує частоту епізодів аномальної роботи печінки, утворення фіброзу, цирозу. Більш того, у людей, які п'ють багато кави, знижений рівень печінкових ферментів в сироватці.

Loading...