Лікарські засоби з плаценти можуть нести загрозу

Лікарські засоби з плаценти можуть нести загрозу

В плаценті, вже після пологів, знаходили бактерії, ртуть і свинець.

Джерело: Відомості

Вживання в їжу плаценти стало набирати популярність кілька років тому. Вважається, це надзвичайно корисно для матері, зокрема, здатне запобігти післяродовій депресії, прискорити відновлення організму і простимулювати лактацію. Проте дослідження Північно-західного Університету кажуть: подібна практика не несе ніякої користі і навіть може бути небезпечною. Вчені проаналізували 10 досліджень, що стосувалися плацентофагії. Майже всі ссавці, за винятком людини, це практикують.

Однак, на думку експертів, у тварин поїдання плаценти особливо не позначалося на настрої і рівні енергії, пише Central Kentucky News. Отже, немає підстав вважати, що дана практика допоможе людям. Правда, потрібно враховувати: тварини плаценту з'їдають відразу, а люди її висушують і термічно обробляють.

В цілому ж реально оцінити ризики неможливо. Одне відомо точно: в плаценті, вже після пологів, знаходили бактерії, ртуть і свинець. Справа в тому, що плацента повинна відфільтровувати токсини, щоб захистити плід. Логічно, якщо в ній вони осідають. І підрахувати концентрацію вкрай важко. Притому, немає норм щодо дозування і зберігання продуктів з плацентою. Це загрожує розмноженням бактерій і розвитком інфекцій.

Loading...