Вчені створили безконтактний кардіограф

Вчені створили безконтактний кардіограф

Дослідникам з Японії вдалося розробити спеціальний прилад, що дозволяє вимірювати серцебиття людини на відстані.

Джерело: Відомості

Як повідомляє АЗЕРТАДЖ з посиланням на рамблер.ru про це стало відомо після того, як група науковців провела кілька лабораторних і клінічних випробувань. Слід зауважити, що для вимірювання частоти серцевих скорочень зовсім не обов'язково відвідувати медиків з поліклінік. На думку авторів розробки, це програмне забезпечення дає змогу в різних ситуаціях оцінити діяльність органу.

Новий безконтактний кардіограф був сконструйований японською корпорацією Panasonic. Також у дослідженнях активну участь брали колеги з Кіотського університету під керівництвом Хіроюкі Сакаї. Наголошується, що технологічний пристрій позбавляє людей від необхідності кріпити на тілі різного роду датчики. Крім того, інструмент не поступається в точності традиційній електрокардіограмі.

Кожна людина може ходити на роботу, виконувати домашні справи, в той час, як унікальна система невпинно стежить і контролює активність серця і серцевого м'яза. Тепер дослідники планують модернізувати розробку, щоб з її допомогою можна було відстежити різного роду показники здоров'я.

Loading...