Недосипання у жінок може створити для них масу проблем

Недосипання у жінок може створити для них масу проблем

Майже половина жінок страждає від нестачі сну.

Джерело: Відомості

Багато хто вважає, що недосип нормально для дорослої людини, пише The Daily Mail. Також недосип часто відвідує жінок, які наближаються до менопаузи. Скачки гормонів, припливи, нічна пітливість, зміна настрою, - все це заважає спати. Тим часом, брак сну підвищує ризик діабету 2 типу у жінок середніх років. Це довело дослідження фахівців з Гарварду. Вони встановили, що жінки середніх років і літні жінки, що спали менше шести годин, найчастіше стикалися з діабетом.

Однак тільки кожна четверта звертається до лікаря зі скаргами на недосип, говорить спкціалісти Оксфордського університету. Якщо не боротися з цією проблемою, можна заробити серйозні недуги. Як показало дослідження 4100 британців, 46% жінок мали проблеми зі сном. Аналогічні труднощі виникали лише у 36% чоловіків.

Жінки частіше прокидаються вночі (36% жінок проти 23% чоловіків). Шість з кожних 10 жінок зізнаються: протягом дня вони стають дратівливими через брак сну. Аналогічна проблема стосується менше половини чоловіків. До речі, нерідко порушення сну відбувається через апное (людина перестає дихати на якийсь час і хропе). Вагітність і менопауза підвищують ризик розвитку апное сну.

Loading...