Зберегти вагу в нормі можуть флавоноїди

Зберегти вагу в нормі можуть флавоноїди

Фрукти та овочі, які є багатими джерелами флавоноїдів, здатні попередити набір зайвих кілограмів.

Джерело: Відомості

До такого відкриття прийшли дослідники з Гарвардського університету й Університету Східної Англії. Згідно з результатами їхніх дослідження, навіть одна порція свіжих фруктів і овочів містить таку кількість цього ключового компонента, яка може значно поліпшити стан здоров'я людини. Однак слід пам'ятати про те, що вживати овочі та фрукти необхідно щодня, підкреслюють вчені, повідомляє Week.ru.

За словами авторів дослідження, регулярне вживання свіжих фруктів і овочів, які у великих кількостях містять флавоноїди, допоможе уникнути такої проблеми, як зайва вага. Найбільше флавоноїдів міститься у фруктах і ягодах, зокрема яблуках, сливах, чорницях та полуниці.

Міжнародна група дослідників виявила, що саме продукти харчування, багаті цими речовинами, надають істотну допомогу в підтримці здорової ваги. Щоб цей ефект проявився, необхідно щодня з'їдати хоча б по одній порції свіжих фруктів і овочів у кількості 80 грамів.

Флавоноїди являють собою рослинні компоненти, які містяться в різних продуктах харчування та напоях. Крім фруктів і овочів, у досить великій кількості вони є в чаї, шоколаді та вині. Дослідники вже давно звеличують флавоноїди як чудові антиоксиданти, які перешкоджають пошкодженню клітин людського організму.

У рамках цього дослідження вчені проаналізували інформацію щодо 124 086 жінок і чоловіків, які проживають на території США. Ця наукова робота зайняла 24 роки, а її результати були опубліковані на сторінках видання British Medical Journal.

Так, дослідники виявили, що навіть невелика кількість флавоноїдів має досить міцний взаємозв'язок зі здоровою вагою та схудненням. Необхідно відзначити, що це дослідження є першою великою науковою роботою, яка вивчила зв'язок між вживанням продуктів, що містять велику кількість флавоноїдів, і збільшенням ваги в людей середнього та похилого віку.

Учені стверджують, що більшість людей зрілого віку в міру старіння починають додавати у вазі, проте навіть незначна надбавка істотно впливає на підвищення артеріального тиску, розвиток серцевих хвороб, онкологічних захворювань і діабету. Саме тому збереження нормальної ваги є надзвичайно важливим.

Loading...